İSKEÇE’DE 83 CAMİİ’DE DEPREMDE VEFAT EDEN KARDEŞLERİMİZ İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

10-02-2023

Faziletli Müftümüz Mustafa Trampa’nın koordinatörlüğünde, 10 Şubat 2023 Cuma günü İskeçe ilimizin 83 Camii’nde "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazları kılındı ve dualar edildi.

Depremlerin haberinin alınmasının ardından Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu’nun öncülüğünde başlatılan yardım kampanyalarına yoğun ilgi gösteren Batı Trakya İskeçeli soydaşlar, İskeçe’nin Yaka, Ova ve Balkan ile İskeçe Merkez Camii’lerinde bir araya gelerek depremde hayatını kaybedenler için saf tuttu.

İskeçe bölgesinin  83 Camii’nde Cuma günü Cuma ezanından yarım saat önce salalar verildi ve akabinde "Kur’an-ı Kerim ve Dua Programı" icra edildi. Namazdan sonra ise gıyabi cenaze namazı kılındı.

Faziletli Müftümüz Mustafa Trampa, depremde vefat eden kardeşlerimiz için gıyabi cenaze namazını İskeçe Merkez Çınar Camii’nde kıldırdı.

Müftümüz Trampa, Cuma hutbesinde, birlik ve dayanışma ruhunun önemine vurgu yaparak, "Anavatanımız Türkiye’de meydana gelen depremin üzüntüsünü yüreklerimizin derinliklerinde yaşadık. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz." ifadesini kullandı.

Müftümüz Trampa soydaşlarımızın, Anavatanımız Türkiye’de deprem nedeniyle yaşanan üzüntüyü paylaştıklarını belirterek kampanyalara destek olmak isteyen soydaşlarımızı gerek duyulan malzemeler konusunda bilgilendirdi.

Batı Trakya Müslüman Türk soydaşlarımız bugün Cuma namazı saatinde 83 Camii’de, Anavatanımız Türkiye’nin deprem nedeniyle yaşadığı sıkıntıları tez zamanda atlatması için hep bir ağızdan ve tek yürek olup ellerini Yaradan’a açtı ve dualar etti.