“ULU ÇINARLARA VEFA” PROGRAMIMIZ DEVAM EDİYOR

20-03-2023

“ULU ÇINARLARA VEFA” PROGRAMIMIZ DEVAM EDİYOR

Faziletli Müftümüz Mustafa Trampa ve Müftü Yardımcımız Ahmet Hraloğlu, 19 Mart 2023 Pazar günü 1944 Gökçepınar doğumlu ömrünü kendi köyünde imamlık ve Kur’an hizmetiyle geçiren Salih Canbaz hocamızı ikamet ettiği Gökçepınar köyünde evinde ziyaret ettiler. “Ulu Çınarlara Vefa” projesi kapsamında gerçekleştirilen bu ziyarette; Gökçepınar İmamı Erkan Azizoğlu, aynı zamanda damadı olan Çınar Derneği Başkanı Cengiz Ömer, Şahin İmamlarından Hamdi Bekir, Kur’an Kursu Öğretmenlerinden Salih Belço ve Salih İmam da hazır bulundular.

Gökçepınar Eski İmam – Hatibi Salih Canbaz hocamız, ilk Kur’an eğitimini kendi babası Hafız Hasan Efendi’den almış, ardından ilkokulu kendi köyünde devam etmiş ve Şahin Medresesi’nde tahsilini tamamlamıştır. Hocamız, 1976 yılında babasından devraldığı imamlık ve hatiplik vazifesini, emekli olduğu 2009 yılına kadar devam ettirmiştir. Köyde imamlığın yanında 1980’li yıllara kadar okulda öğretmenlik vazifesi de yapmıştır. Öğretmenlik vazifesine son verilince, Müftülük bünyesinde faaliyet gösteren Kur’an Kursunda görev almıştır.

Ömrünü imamlığın yanında köyün her türlü hizmetiyle, Müslümanlık ve Türklük yolunda mücadeleyle geçiren Salih Canbaz hocamız, yaşadığı sağlık sorunlarına rağmen Allah’a şükreden kul olarak köyünde oğlunun yanında geçirmektedir.

Ziyaretin sonunda Müftümüz Mustafa Trampa “İskeçe Camileri ve Mescitleri” kitabını hediye etti. Salih Canbaz hocamız da bu ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti ve hediye için Müftümüz Trampa’ya şükranlarını sundu.