ÇOCUK VE GENÇ MÜFTÜLÜK MUSTAFÇOVA İFTARINA MUHTEŞEM KATILIM

02-04-2023

ÇOCUK VE GENÇ MÜFTÜLÜK MUSTAFÇOVA İFTARINA MUHTEŞEM KATILIM

Müftülüğümüz, Ramazan ayı nedeniyle İskeçe Merkez, Balkan, Yaka ve Ova genelinde “Çocuk ve Gençlik İftarları” düzenliyor. Genç ve çocuklara yönelik iftarların dördüncüsü 2 Nisan Pazar akşamı Mustafçova’da yapıldı. Müftülüğümüz, Şahinli iş adamlarının katkılarıyla Ramazan ayı boyunca İskeçe İli’nin genelini kapsayacak şekilde Şahin, Ketenlik, Paşevik, Mustafçova, Çınar Merkez, Mısvaklı, Koyunköy ve Beyköy olmak üzere sekiz ayrı yerde gençlerimiz ve çocuklarımıza yönelik iftar düzenliyor.

Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Sayın Aykut Ünal ve faziletli Müftümüz Mustafa Trampa ile Müftü Yardımcımız Ahmet Hraloğlu’nun katılımıyla ve Batı Trakya Müslüman Türk Azınlık temsilcilerinin ve Şahinli iş adamlarının iştirakıyla Mustafçova’daki iftar programında, tiyatro gösterisi de yapıldı.

Mustafçova Camii’nin civarında yapılan iftara Mustafçova köyü çocukları ve gençleri başta olmak üzere; Agnila, Zümbül Mahalle, Salıncak, Yassıören, Para Mahalle, Çay Mahalle, Bratankova, Dolaphan, Sadnovitsa, Basaykova, Bratankova ve Güney Mahalle’den çocuk ve genç soydaşlarımız katılarak birlik ve bereberlik içerisinde iftar etmenin mutluluğunu yaşadılar. Akabinde, hep birlikte Rabbimize yönelerek akşam namazını eda ettiler.

İskeçe Müftü Yardımcısı Ahmet Hraloğlu’nun iftar duasını yapmasının ardından selamlama konuşmaları yapıldı. Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal ve Müftümüz Mustafa Trampa selamla konuşmaları yaptılar.

Faziletli Müftümüz Trampa konuşmasında İskeçe Müftülüğümüzün toplam sekiz Gençlik İftarı düzenleyeceğini belirterek, bu iftarların tamamının Şahinli iş adamlarının katkısıyla yapıldığını söyledi ve katkıda bulunan iş adamlarına teşekkür etti.

Mustafçova iftarında, çocuk ve genç soydaşlarımıza yönelik Din Eğitimcisi Hamdiye Bekir tarafından hazırlanan “İbn Sina” tiyatro gösterisi yapıldı.

Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal da Mustafçova’ds bulunmaktan ve Gençlik iftarı gibi anlamlı bir programa katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gümülcine Başkonsolosumuz Sayın Ünal, organizasyonda emeği geçenleri de tebrik etti.

“Çocuk ve Gençlik İftarları”nın ilki 24 Mart Cuma akşamı Şahin köyünde, ikincisi 25 Mart Cumartesi akşamı Misvaklı’da, üçüncüsü ise 1 Nisan Cumartesi akşamı Paşevik’te gerçekleşmişti.