MÜFTÜLERİMİZ ÜSKÜP’TE

02-04-2011

MÜFTÜLERİMİZ ÜSKÜP’TE

İskeçe ve Gümülcine Müftülerimiz Sayın Ahmet Mete ile Sayın İbrahim Şerif, Makedonya Cumhuriyeti (FYROM) İslâm Dini Birliği Başkanı Süleyman Efendi Recebi’nin daveti üzerine, 29-30 Mart 2011 tarihleri arasında Üsküp’e düzenlenen 5.Balkan Müslümanları Diyanet İşleri Başkanları ve Başmüftüleri toplantısına katılmak üzere 28 Mart Pazartesi günü Üsküp’e gittiler. Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in Daimi Başkanlığında yapılan bu toplantıya, Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nı temsilen katılan Müftülerimizin yanı sıra Türkiye, Arnavutluk, Bulgaristan, Karadağ, Romanya, Slovenya, Kosova Diyanet İşleri Başkanları ve Baş Müftüleri de katılmışlardır.

29 Mart Salı günü yapılan toplantıda Balkan ülkelerinde vakıflar sorunu ve inanç özgürlüğünde yapılan haksızlıklar ele alındı. Toplantıdan sonra Makedonya Cumhuriyeti (FYROM) Başbakanı Sayın Nikola Gruevsk ve Dışişleri Bakanının da katıldığı öğle yemeği verildi. Aynı gün ülkenin Cumhurbaşkanı Sayın Branko Crvenkovski tarafından toplantıya katılan heyete akşam yemeği vermiştir.

29-30 Mart tarihlerinde yapılan bu toplantıya müftülerimiz kara yolu ile gidip 30 Mart 2011 Çarşamba günü öğleden sonra tekrar kara yolu ile memlekete dönmüşlerdir.