MUSTAFÇOVA KÖYÜNDE HATİM COŞKUSU YAŞANDI

07-05-2023

MUSTAFÇOVA KÖYÜNDE HATİM COŞKUSU YAŞANDI

Müftülüğümüzün çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Mustafçova Kur’an Kursu’nun, 7 Mayıs 2023 Pazar günü hatim merasimi gerçekleşti.

Büyük bir coşkuyla gerçekleşen Mustafçova köyü hatim merasimine, faziletli Müftümüz Mustafa Trampa ve Müftü Yardımcımız Ahmet Hraloğlu iştirak ettiler.

Mustafçova köyü hatim merasiminde, talebelerin Kur’an-ı Kerim tilâveti, okudukları şiir ve ilâhileri büyük beğeni topladı. Müftümüz Trampa, hatim töreninin ardından dua yaparak Mustafçova köyü din eğitimcilerini, öğrencilerini ve ailelerini tebrik etti ve başarılar diledi.

Hatim törenine Müftümüz Trampa ve Müftü Yardımcımız Ahmet Hraloğlu’nun yanı sıra, İskeçe Milletvekilleri Hüseyin Zeybek ve Burhan Baran, Mustafçova Belediye Başkanı Rıdvan Delihüseyin, Mustafçova Belediyesi ana muhalefet liste Başkanları Ahmet Kurt, Cemil Kabza, Mücahid Dükkancı, ve Önder Meçoğlu, Azınlığımızın önde gelen temsilcileri ile kalabalık halk topluluğu katıldı.

Mustafçova köyünde gerçekleşen hatim töreninde, öğle namazından sonra misafirlere geleneksel etli pilav ve ayran ikram edildi.

Faziletli Müftümüz Mustafa Trampa ve beraberindeki heyet, hatim merasimi sonrasında Mustafçova Gençlik Derneği’ne ziyaret gerçekleştirdiler.

6 Mayıs Cumartesi günü Mustafçova’da kurban kesim töreni gerçekleşti. Mustafçova’daki kurban kesim törenine Müftülüğümüzü temsilen Vaiz Muhammed Fatih Deli katıldı.