KİREÇÇİLER VE PAŞEVİK KÖYÜNDE HATİM COŞKUSU YAŞANDI

28-05-2023

KİREÇÇİLER VE PAŞEVİK KÖYÜNDE HATİM COŞKUSU YAŞANDI

İskeçe Müftülüğü çatısı altında faaliyet gösteren Kireççiler ve Paşevik Kur’an Kursları’nın 28 Mayıs 2023 Pazar günü hatim merasimleri büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

27 Mayıs Cumartesi günü Kireççiler ve Paşevik köyünde kurban kesim törenleri gerçekleşti. Kireççiler kurban kesim törenine Müftümüz Trampa’yı temsilen Vaiz Şaban Kurt, Paşevik kurban kesim törenine ise Vaiz Cemali İhtiyar katıldı. Edilen dualar, çekilen tekbirler eşliğinde kurbanlar kesildi.

Paşevik köyü hatim merasimine, Müftümüz Mustafa Trampa katıldı. Kireççiler hatim merasim töreninde ise, Müftümüz Trampa’yı Vaiz İrfan Şebek temsil etti.

28 Mayıs 2023 Pazar günü gerçekleşen hatim merasimlerinde; öğrencilerin Kur’an tilâveti, şiir ve ilâhiler büyük beğeni kazandı. Müftümüz Trampa, hatim töreninin ardından dua yaparak Paşevik köyü Kur’an Kursu öğrencilerini,ailelerini ve onları yetiştiren hocalarını tebrik etti ve başarılar diledi.

Ayrıca Müftümüz Trampa, Paşevik köyüne uzun yıllar hizmet vermiş Ramadan Küçük ve Hafız Ramadan Gebro’ya  ‘‘teşekkür plaketi’’ takdim etti.

Hatim törenine Müftümüz Trampa, Mustafçova Belediye Başkanı Rıdvan Delihüseyin, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Dr. Hüseyin Baltacı, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, Müftü Yardımcımız Ahmet Hraloğlu, Personel Şube Müdürümüz Mustafa Kamo, Mustafçova Ana Muhalefet Liste Başkanları Ahmet Kurt, Cemil Kabza, Önder Meçoğlu ve Mücahid Dükkancı, DEB Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bahri Belço, Azınlığımızın önde gelen temsilcileri, Müftülüğümüzün din görevlileri ile kalabalık halk topluluğu katıldı.

Paşevik köyü hatim töreninin ardından misafirlere geleneksel etli pilav ve ayran ikram edildi.