ÇAY MAHALLE VE ZÜMBÜL’DE HATİM MERASİMLERİ

20-04-2011

ÇAY MAHALLE VE ZÜMBÜL’DE HATİM MERASİMLERİ

İskeçe Müftülüğü’ne bağlı faaliyet gösteren Çay Mahalle Kur’an Kursu’nun ve Zümbül İlkokulunun hatim merasimleri gelenek haline gelen Hatim Merasimleri 17 Nisan 2011 tarihinde Pazar günü büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

15 Nisan Cuma günü Çay Mahallesinde, 16 Nisan Cumartesi günü de Zümbül’de Kurban Kesim Merasimleri düzenlendi. Tekbirler ve dualar eşliğinde kurbanlar kesildi. Özellikle Zümbül’deki Kurbanlarda Türkiye’den onur konuğu olarak katılan Sayın Abdurrahman Bozan Hoca Efendi’nin okuduğu Kur’an-ι Kerim, buradaki cemaati coşturdu. Ardından İskeçe Müftüsü Sayın Ahmet Mete’nin yaptığı kurban duasıyla kurbanlar kesildi.

Çay Mahalle Kur’an Kursu ve Zümbül İlkokulu öğrencilerinin 17 Nisan Pazar günü icra ettikleri hatim merasimlerinde kalabalık halk topluluğu katıldı.