KOZLUCA’DA HAFIZLIK MERASİMİ

20-04-2011

KOZLUCA’DA HAFIZLIK MERASİMİ

Hafızlık eğitimlerini tamamlayan Hafız Ali Rahim ve Hafız Mustafa Sarı’nın 17 Nisan 2011 Pazar günü düzenlenen görkemli bir törenle Hafızlık cemiyetleri gerçekleşti.

Hafızlık cemiyeti yeni hafızların evlerinde tekbirlerle alınarak başladı. Camiye varıldı ve burada Türkiye’den onur konuğu olarak katılan Sayın Abdurrahman Bozan Hoca Efendi’nin okuduğu Kur’an-ı Kerim’le merasim devam etti. Dünya birinciliği olan konuk hocamızın okuduğu içten Kur’an-ı Kerim, dinleyenlerin gönüllerini coşturdu. Daha sonra yeni hafızların okuduğu aşir ve küçük surelerin ardından İskeçe Müftüsü Sayın Ahmet Mete’nin yaptığı duayla merasim son buldu.

Duadan sonra Faziletli Müftümüz Sayın Ahmet Mete ve T. C. Ziraat Bankası İskeçe Şubesi Müdürü Sayın Ömer Çay Bey yeni hafızlara birer altın taktılar ve onları tebrik ettiler.

Yine misafir hoca efendinin okuduğu öğlen çift ezanla namaz kılındı ardından halka etli pilav ikram edildi.