HAFIZ HÜSEYİN HRALOĞLU (TAHSİN)

27-03-2024

HAFIZ HÜSEYİN HRALOĞLU (TAHSİN)

Faziletli Müftümüz Mustafa Trampa ile Müftü Yardımcımız Ahmet Hraloğlu, 8 Mart 2024 tarihinde Cuma günü, 1940 Ilıca Yukarı Mahalle doğumlu Hüseyin Hraloğlu hocamızı ikamet ettiği Ilıca’daki evinde ziyaret ettiler.

Hocamız Hüseyin Hraloğlu, geçirdiği ömrünü kısaca şöyle anlattı:

“Ilıca’da 1940 yılında doğdum.  İlkokula başlayacağım yıl yaşanan iç savaş nedeniyle isyancılar diğer bir ifade ile andartlar köyümüzü bastı. Daha güvenli yere göçler başladı. Bizim aile Şahin’e göç etti. Bu karışıklıkta babam esir alındı. Kısa bir zaman sonra Şahin Sinikova yolunda bugün futbol sahasının bulunduğu yerin üstünde şehit edildiği haberini aldık. Bu haberle daha da yıkıldık. Yapayalnız kalmıştık. Allah razı olsun bizi misafir eden Şahinli aile yalnızlığımızı hissettirmedi. Bizleri kendi evlâtları gibi kucakladılar. Bu ara ben ilkokul ilk iki sınıfı burada okudum.

İki yıl aradan sonra tekrar köyümüze döndük. Okulu köyümde tamamladım. Hafız Şükrü Hraloğlu’nun yanında da hafızlığımı bitirdim. Ardından Şahin medresesinde eğitim aldım.

Daha sonraki yıllarda Ilıca Orta Mahalle İlkokulunda 8 yıl ve kendi köyümde 2 yıl olmak üzere toplam 10 sene öğretmenlik görevi yaptım.  Aynı anda tütüncülükle de uğraştım. Köyde yıllarca bakkal ve kahvehane çalıştırdım.

Köy camisinde sabah ve Cuma namazlarında yıllarca müezzinlik yaptım. Fakat beş yıl önce geçirdiğim rahatsızlıktan dolayı camiye gidememenin üzüntüsünü yaşıyorum.”

Müftümüzün ve beraberindeki heyetin gerçekleştirdikleri bu vefa ziyaretiyle Hüseyin Hocamıza moral olmuş, misafirlere bu ziyaretten dolayı memnuniyetini ifade etti ve teşekkürlerini sundu.