RASİM HRALOĞLU (MUHTAR)

27-03-2024

RASİM HRALOĞLU (MUHTAR)

Ulu Çınarlara vefa projesi çerçevesinde 8 Mart 2024 tarihinde Cuma günü Müftümüz Mustafa Trampa ve beraberindeki heyet tarafından meşhur Ilıca Muhtarı Rasim Hraloğlu ikamet ettiği Ilıca’daki evinde ziyaret edildi.

Rasim Hraloğlu 1948 yılında Ilıca’da doğdu. İlkokulu doğduğu köyde okudu, ardından Şahin Medresesi’nden mezun oldu. Yıllarca orman bakanlığında oduncu olarak çalıştı. İş yerinde geçirdiği kaza sonucu bu işi bırakmak zorunda kalır. Ailesinin geçimini sağlamak için tütüncülük ve hayvancılıkla uğraşmıştır.

Rasim Hraloğlu hassas yapısıyla ve Batı Trakya Müslüman Türk Azınlık davası için verdiği çetin mücadelesiyle bilinir. 1979 yılında Ilıca Yukarı Mahalle İlk okulunun Kurucu Üyesi olur. 1981 yılında da Mütevelli heyetine seçilir, halâ bu görevi yürütmektedir. 16 sene Ilıca Nahiyesinde Muhtar olarak seçilmiş ve bu görevi başarıyla yürütmüştür. İki dönem de meclis üyeliğine seçilmiştir.

1992 yılında ilkokullarda yaşanan kitap olaylarında okul kurucu üyesi ve encümen heyetinde olması nedeniyle emniyet güçleriyle karşı karşıya kalmış ve yedi defa mahkemeye çıkmıştır. Olayları anlatırken, “bunlar benim için bir şereftir, bugün olsa yine köyüm ve halkım için aynı şeyi yapardım” diyor.

Müftümüzün ve amcaoğlu olan Müftü Yardımcımız Ahmet Hraloğlu ile  beraberindeki heyetin gerçekleştirdikleri bu vefa ziyaretiyle Rasim abimize moral olmuştur. Misafirlere bu ziyaretten dolayı memnuniyeti ifade etti ve teşekkürlerini sundu.

Bu anlamlı ziyaret, tatlılar eşliğinde samimi bir ortamda, çok hoş bir sohbetle tamamlandı. Ziyaretin sonunda Müftü Efendi Muhtara misafirperverlikten dolayı kendisine teşekkür etti.