C. H. P. GENEL BAŞKANI SAYIN KEMAL KILIÇDAROĞLU MÜFTÜLÜĞÜMÜZÜ ZİYARET ETTİ

05-07-2011

C. H. P. GENEL BAŞKANI SAYIN KEMAL KILIÇDAROĞLU MÜFTÜLÜĞÜMÜZÜ ZİYARET ETTİ

1 Temmuz 2011 tarihinde Atina’da gerçekleşen Sosyalist Enternasyonal Konsey Toplantısı için Yunanistan’a gelen C.H.P. Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet, 2 Temmuz 2011 Cumartesi günü Batı Trakya’yı da ziyaret ederek İskeçe ve Gümülcine’de kurum ve kuruluş Başkanlarıyla temaslarda bulundu.

Sayın Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyetin İskeçe’deki ilk ziyareti İskeçe Türk Birliği oldu, ardında da İskeçe Müftülüğü’ne geldiler. Müftülüğe gelişlerinde Müftümüz Sayın Ahmet Mete ve çok sayıda İskeçe Bölgesi Din Görevlileri karşıladı. Sayın Müftümüzle basına kapalı olarak bir görüşme gerçekleşti. Yapılan açıklamaya göre, Sayın Kılıçdaroğlu bu ziyaretten duyduğu menuniyeti belirterek kendisne zaman ayırdığı için Sayın Müftümüze teşekkür etmişlerdir. Müftümüz Sayın Ahmet Mete de Sayın Genel Başkana Müftülük faaliyetleri hakkında bilgi vermiş ve bu tür ziyeretlerin Batı Trakya Müslüman Türkleri için büyük moral olduğunu vurgulayarak şükranlarını ifade etmiştir.

Müftülükten sonra İskeçe Eski Müftüsü merhum Mehmet Emin Ağa’nın kabri ziyaret edildi. Burada İnhanlı İmamı Hüseyin Kâhyaoğlu’nun okuduğu Kur’an ve ardından Müftü Efendi’nin yaptığı dua ile fatihalar okundu. Daha sonra C.H.P. Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet Gümülcine’ye gitmek üzere İskeçe’den ayrıldı.