İSKEÇE’DE HATİM MERASİMLERİ BAŞLADI

11-04-2012

İSKEÇE’DE HATİM MERASİMLERİ BAŞLADI

Müftülüğümüz bünyesinde faaliyet göstren Kur’an Kurslarımızda gelenek haline gelen Hatim Merasimleri büyük bir coşkuyla başladı. 8 Nisan 2012 Pazar günü Bratankova Kur’an Kursunun Hatim Merasimi gerçekleşti.

7 Nisan Cumartesi günü sabah saatlerinde Kurban Kesim Merasimi gerçekleşti. Müftümüz Sayın Ahmet Mete’nin de katıldığı bu kesim merasiminde çekilen tekbirler va ardından yapılan dua ile kurbanlar kesildi.

Bratankova Kur’an Kursunda 10 Nisan Pazar günü yapılan hatim merasiminde kalabalık halk topluluğu katıldı. Bu merasimde onur konuğu olarak Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Sayın Mustafa Sarnıç Bey ve Muavin Konsolos Adnan Öztürk Bey de yer aldılar.

Müftümüz Sayın Ahmet Mete yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik çağrısı yaptı ve gündemde yer alan son gelişmeleri aktardı. Ayrıca Kur’an Kurslarımızın faaliyetleri konusunda da değinen Faziletli Müftümüz sözlerini şöyle sürdürdü: "Müftülüğümüz bünyesinde Kur’an Kurslarımız eksiklikleriyle beraber, evlâtlarımıza dini eğitimi veren şu andaki en sağlam müesseselerimizdir. Bu nedenle evlâtlarımız mutlaka Kur’an Kurslarımızdan geçip bu eğitimi almaları gerekir."

Sayın Başkonsolosumuz da hatim yapan öğrencileri tebrik etti ve halkı selâmlayarak bu tür etkinliklerde bulunmaktan büyük memnunluk duyduğunu ifade etmişleridir.

Devamında gerek Müftümüz, gerekse Başkonsolosumuz Bratnakova Hocası Hüseyin Cihan’ı başarılarından dolayı tebrik etmişleridir.