İSKEÇE MÜFTÜSÜ’NÜN TÜRKİYE ZİYARETİ

18-04-2012

İSKEÇE MÜFTÜSÜ’NÜN TÜRKİYE ZİYARETİ

13 Nisan 2012 Cuma günü İskeçe Müftüsü davetli olduğu bir dizi etkinliklere katılmak için Türkiye’ye gitti. İlk durak İstanbul’da Sultanahmet Camiinde Cuma namazına müteakip T.C. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın davetlisi olarak Kutlu Doğum Haftası çerçevesine Ayasofya Camiinde açılışı gerçekleşen ’Lisan-ı Hat ile Aşk-ı Nebi’ Hilye-i Şerif Sergisi’ne katıldı. Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s.)’in fiziksel özelliklerinin hat sanatıyla levhalara yazılmasından oluşturulan hilye-i şeriflerin sergilendiği bu sergide; Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Turizim Bakanı Ertuğrul Günay, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Bulgaristan Başmüftüsü ve Karadağ Diyanet İşleri Başkanı’nın yanı sıra bir çok yetkili katıldı.

Serginin açılışından sonra, Müftümüz İstanbul’da çeşitli okullarda tahsillerine devam eden Batı Trakyalı öğrencilerle görüştü, dertlerini dinledi ve onlara geleceğe yönelik bir takım tavsiyelerde bulundu.

Müftümüz Ahmet Mete 14 Nisan Cumartesi günü İstanbul Sinan Erdem Kapalı Spor Salonu’nda Diyanet İşleri Başkanlığı’nın düzenlediği Kutlu Doğum Açılış Etkinliği’ne katıldı. Bu açılış törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, milletvekilleri, Balkan ülkeleri müftüleri ve onbinlerce insan katıldı.

15 Nisan Pazar günü de Müftümüz İpsala Müftülüğü’nün davetlisi olarak Kutlu Doğum Haftası çerçevesinde halkın geniş katılımıyla gerçekleştirilen Kutlu Doğum Etkinliği’ne katldı. Müftü Efendi bu etkinlikte selâmlama konuşmasıyla halkın aminleri eşliğinde törenin sonunda dua yaptı.

Üç günlük Türkiye ziyareti sırasında yaptığı görüşmelerden memnun ayrılan Müftümüz Ahmet Mete, Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’na selâmlar getirerek geri döndü.