İSKEÇE KARŞI MAHALLE HATİM TÖRENİ

18-04-2012

İSKEÇE KARŞI MAHALLE HATİM TÖRENİ

16 Nisan Pazartesi günü İskeçe’nin Kaşı Mahalle Kur’an Kursu öğrencilerinin icra ettikleri hatim töreni coşkuyla gerçekleşti. Törene Müftümüz Ahmet Mete ve Müftülük çalışanlarının yanı sıra, Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosluğu adıan Ramadan Duban, Milletvekilimiz Çetin Mandacı, Bölge Genel Sekreter Yardımcısı İrfan Uzun, Mustafçova Belediye Başakanı Mustafa Cukal, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ahmet Kara, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsiller Derneği Başkanı Erkan Ruşen ile 6 Mayıs’ta yapılacak erken genel seçimlerde değişik partilerden milletvekili adayı olanların yanı sıra kalabalık halk da katıldı.

Karşı Mahalle Kur’an Kursu Öğretmenleri İsmet Tüccar, Murat İmamefendi ve Fatma Alihoca’nın gözetiminde hatim merasimini gerçekleştiren öğrenciler, başarılı bir performans göstererek katılımcıların beğenisini kazandılar. Törende Müftümüz Ahmet Mete hatim duasının ardından kısa bir konuşma yaparak yeni döndüğü Türkiye ziyaretinden selâmlar getirdi. Daha sonra Kur’an Kursu hocalrını ve çocukları tebrik ederek bundan böyle de eğitimlerinin devamını dile getirdi ve Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Kardeşlik’ten, birlik ve beraberlikten bahsetti. Bu doğrultuda 6 Mayıs’ta yapılacak erken genel seçimlerine değinerek; “bütün adaylar buradadır, kimseyi ayırmıyoruz, hepsine mesafemiz eşittir. Ama seçimimizi bu kardeşlerimizden yana kullanmamız gerekir” şeklinde ifadelerde bulundu.

Törenin ardından Karşı Mahalle gençlerinin hazırladığı pilâv ikramı yapıldı.