AGNİLA MAHALLESİ’NDE HATİM TÖRENİ

25-04-2012

AGNİLA MAHALLESİ’NDE HATİM TÖRENİ

21 Nisan 2012 Cumartesi günü Müftümüz Sayı Ahmet Mete’nin katılımıyla dualar eşliğinde kurbanlar kesildi.

22 Nisan Pazar günü İskeçe’nin Mustafçova Belediyesi’ne bağlı Agnila Mahallesi Kur’an Kursu öğrencilerinin icra ettikleri hatim töreni güzel bir hava kalabalık bir halk selinin katılımıyla coşkuyla gerçekleşti. Törene kalabalık halkın yanı sıra şeref konukları olarak katılan; Müftümüz Ahmet Mete, Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosluğu adına İsmail Dikme, Milletvekilimiz Çetin Mandacı, Mustafçova Belediye Başakanı Mustafa Cukal, Sivil Toplum Kuruluşları ile 6 Mayıs’ta yapılacak erken genel seçimlerde değişik partilerden milletvekili adayları farklı bir güzellik kattı.

Agnila Mahalle Kur’an Kursu Öğretmeni Hüseyin Kahya’nın gözetiminde hatim merasimini gerçekleştiren öğrenciler, katılımcılara coşkulu anlar yaşattı. Törende Müftümüz Ahmet Mete hatim duasının ardından kısa bir konuşma yaparak Kur’an Kursu hocasını ve çocukları tebrik etti ve bundan böyle de eğitimlerine devam etmeleri gerektiğini dile getirdi. Ayrıca Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Kardeşlik’ten, birlik ve beraberlikten bahsetti. Bu doğrultuda 6 Mayıs’ta yapılacak erken genel seçimlerine de değinerek; yapılacak olan bu seçimlerde oyları bizim adaylarımıza vermemiz gerektiğini önemle vurguladı.

Törenin ardından Agnila Müslüman Türk halkının hazırladığı pilâvlar ikram edildi.