YALIMLI VE GÖKÇEPINAR HATİM TÖRENLERİ

02-05-2012

YALIMLI VE GÖKÇEPINAR HATİM TÖRENLERİ

29 Nisan Pazar günü İskeçe Müftüsü Sayın Ahmet Mete davetli olduğu Gümülcine’ye bağlı Yalımlı köyüne hatim törenine katıldı ve cemaati selâmlayarak İskeçe Müftülüğü bünyesinde faaliyet gösteren Gökçepınar Kur’an Kursu öğrencilerinin icra ettikleri hatim törenine katılmak üzere buradan ayrıldı. Gökçepınar’da Kur’an Kursu hocaları; Erkan Azizoğlu, Salih Belço ve Salih İmam’ın gözetiminde düzenlenen hatim töreni binlerce halkın katılımıyla coşkulu anlar yaşandı. Törene Müftümüz Ahmet Mete ve Müftülük çalışanlarının yanı sıra, Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Sayın Mustafa Sarnıç, yerel idareciler, sivil toplum kuruluşları 6 Mayıs’ta yapılacak erken genel seçimlerde değişik partilerden aday olan milletvekili adayları katıldı. Ayrıca Türkiye’den misafirler de hatime iştirak edenler arasındaydı.

İskeçe Müftüsü Ahmet Mete yaptığı konuşmada hatim yapan öğrencileri ve onları yetiştiren hocalarını ayrıca anne babaları tebrik ettikten sonra, 6 Mayıs’ta yapılacak erken genel seçimlerine de değinerek kısaca şu mesajı verdi: “Öncelikle seçimler memleketimiz için hayırlı olsun. Hepimiz sandığa gidelim. Katılımı sağlayalım. Oyumuzu kendi içimizden olan Türk adaylarına verelim. Bizden olan bütün adaylar bizim için çok önemli ve değerlidir. Yunan parlamentosunda temsil edilmemiz için birlik ve beraberlik içinde hareket etmemiz gerekir.”

Törenin ardından Gökçepınar Müslüman Türk halkı tarafından hazırlanan pilâv, katılan cemaate ikram edildi.