KETENLİK’TE HATİM TÖRENİ

23-05-2012

KETENLİK’TE HATİM TÖRENİ

Balkan Kolu köylerimizden Ketenlik’te 19 – 20 Mayıs tarihlerinde coşkulu kurban ve hatim törenleri gerçekleşti. 19 Mayıs Cumartesi günü Müftü Yardımcısı Ahmet Hraloğlu’nun yaptığı dua ile kurbanlar kesildi. 20 Mayıs Pazar günü de Ketenlik Kur’an Kursu öğretmenleri; Fatma İmam, Hasan Peçenek, Hüseyin Karahus, Hasan Kalfa, Fehmi Palazlı, Sami İsmailko, İdris Dangala ve Emine Abdullah’ın gözetiminde gerçekleşen hatim töreni katılımcılara coşkulu anlar yaşattı. Çocukların düzgün Kur’an kıraatleri ve güzel şiir okumaları dikkatlerden kaçmadı.

Törene kalabalık halkın yanı sıra şeref konukları olarak; Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Mustafa Sarnıç, Müftümüz Ahmet Mete, Milletvekilimiz Hüseyin Zeybek, Bölge Genel Sekreter Yardımcısı İrfan Uzun, Belediye Başkanı Mustafa Cukal, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ahmet Kara, T. C. Ziraat Bankası İskeçe Şubesi Müdürü Ömer Çay, Sabık Milletvekilleri ve İstanbul İsmail Ağa Kur’an Kursu Müdürü Mahsun Vanlıoğlu katıldılar.

Müftümüz Ahmet Mete yaptığı hatim duasının ardından yaptığı kısa konuşmasında; Kur’an Kursu hocalarını ve öğrencileri tebrik etti ve birlik ve beraberlik üzerinde durarak, birlik ve beraberliği lafta değil pratikte yaşamak ve göstermek gerektiğini dile getirdi.