MİZANLI’DA HATİM TÖRENİ

23-05-2012

MİZANLI’DA HATİM TÖRENİ

Bu hafta sonu Mizanlı’da gerçekleşen kurban kesimi ve hatim merasimine çok sayıda halkımız katıldı. 19 Mayıs Cumartesi günü Müftümüz Sayın Ahmet Mete’nin katılımıyla dualar eşliğinde kurbanlar kesildi.

20 Mayıs Pazar günü Kur’an Kursu öğrencilerinin icra ettikleri hatim töreni çok güzel bir ortamda kalabalık bir halk katılımıyla coşkuyla gerçekleşti. Törene halkın yanı sıra şeref konukları olarak; Müftümüz Ahmet Mete ve Müftü Yardımcısı Ahmet Hraloğlu, Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosluğu adına Ramadan Duban, Milletvekilimiz Hüseyin Zeybek, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ahmet Kara, Türkiye’den Balkanlar Konfederasyonu Asbaşkanı, İstanbul İsmail Ağa Kur’an Kursu Müdürü Mahsun Vanlıoğlu ve Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Merkez Üyesi Musa Yurt sabık milletvekilleri katıldılar.

Müftülüğümüz bünyesinde faaliyet gösteren Mizanlı Kur’an Kursu Öğretmenleri Cemali Korme ve Mustafa İmam’ın gözetiminde hatim merasimini gerçekleştiren öğrenciler, katılımcılara coşkulu anlar yaşattı. Törenin başında Müftümüz Ahmet Mete kısa bir konuşma yaparak Kur’an Kursu hocalarını ve çocukları tebrik etti ve aileleri uyararak bundan böyle de çocuklarının eğitimlerine devam etmeleri gerektiğini dile getirdi. Daha sonra Müftü Efendi, aynı gün Ketenlik’te de yapılan hatim merasimine katılmak üzere Mizanlı’dan ayrıldı.

Törenin ardından Mizanlı Müslüman Türk halkının hazırladığı pilâvlar ikram edildi.