ILICA ORTA MAHALLE’DE HATİM MERASİMİ

30-05-2012

ILICA ORTA MAHALLE’DE HATİM MERASİMİ

Bu hafta sonu Ilıca Orta Mahalle’de gerçekleşen kurban kesimi ve hatim merasimine çok sayıda halkımız katıldı. 26 Mayıs Cumartesi günü İskeçe Müftülüğü’nü temsilen Vaaz ve İrşad Ekibi Başkanı Yılmaz Mahmut’un katılımıyla dualar eşliğinde kurbanlar kesildi.

27 Mayıs Pazar günü Kur’an Kursu öğrencilerinin icra ettikleri hatim töreni çok güzel bir ortamda kalabalık bir halk katılımıyla coşkuyla gerçekleşti. Törene halkın yanı sıra şeref konukları olarak; Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosluğu adına Ramadan Duban, Müftü Yardımcısı Ahmet Hraloğlu, Milletvekilimiz Hüseyin Zeybek, Belediye Başkanı Mustafa Cukal, BAKEŞ Başkanı Cemil Kabza, T. C. Ziraat Bankası İskeçe Şubesi Müdürü Ömer Çay, Türkiye’den BURA Boğaziçi Üniversiteliler Derneği’nden bir grup ve sabık milletvekilleri katıldılar.

Müftülüğümüz bünyesinde faaliyet gösteren Ilıca Orta Mahalle Kur’an Kursu Öğretmeni Nihat Muhtarküçük’ün gözetiminde hatim merasimini gerçekleştiren öğrenciler, katılımcılara coşkulu anlar yaşattı. Törenin ardından Müftü Yardımcısı Ahmet Hraloğlu kısa bir konuşma yaparak Kur’an Kursu hocalarını ve çocukları tebrik etti ve aileleri uyararak bundan böyle de çocuklarının eğitimlerine devam etmeleri gerektiğini dile getirdi. Daha sonra Milletvekili Hüseyin Zeybek ile Mustafçova Belediye Başkanı Mustafa Cukal da söz alarak kısa birer selâmlama konuşması yaptılar. Törenin ardından hazırlanan pilâvlar ikram edildi.