İSKEÇE MÜFTÜSÜ İSPARTA’DA

30-05-2012

İSKEÇE MÜFTÜSÜ İSPARTA’DA

İskeçe Müftüsü ve Eyalet Başkan Yardımcısı İrfan Uzun, Türkiye’nin İsparta şehrinde bulunan Mekke Vakfı’nın davetlisi olarak 26 Mayıs Cumartesi günü Antalya üzerinden İsparta’ya gittiler. İsparta’da bulundukları iki gün zarfında çok yönlü temaslarda bulundular. Cumartesi günü vakıf ziyaretinden sonra, gül bahçesini ve İsparta’nın doğal güzelliklerini gezdiler.Ardından Müftü Efendi Sinan Paşa Camiinde halka hitap etti. 27 Mayıs Pazar günü İsparta Mekke Kur’an Kursunda yetişen hafızların hafızlık merasimi gerçekleştirdi. Hafızlık merasimine T. C. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ekrem Keleş, İsparta Valisi, İsparta Müftüsü, bir çok milletvekili ve üniversiteden öğretim üyeleri ve çok sayıda halk katıldı. Bu vesileyle Müftü Efendi buradaki katılımcılarla görüşme imkânı da yakalamış oldu. İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, hafızlık merasiminde yaptığı konuşmada kısaca Batı Trakya’yı anlattı ve hafızları tebrik etti.

Hafızlık töreninin ardından Müftü ve Eyalet Başkan Yardımcısı Bediuzzaman Said Nursi hazretlerinin yaşadığı evi ve yerleri ziyaret ederek İsparta gezisi sona erdi ve 28 Mayıs Pazartesi günü Batı Trakya’ya döndüler.