MÜFTÜ MEHMET EMİN AGA MEZARI BAŞINDA ANILDI

28-09-2009

MÜFTÜ MEHMET EMİN AGA MEZARI BAŞINDA ANILDI

9 Eylül 2006 tarihinde Allah’ın rahmetine kavuşan Merhum Mehmet Emin Aga vefatının 3.yılında mezarı başında düzenlenen törenle anıldı.

İskeçe Müftülüğü tarafından 9 Eylül 2009 Çarşamba günü düzenlenen anma töreni, İnhanlı Köyü İmamı Hafız Hüseyin KÂHYAOĞLU’nun okuduğu Kur’an-ı Kerim ile başladı. Ardından İskeçe’de Ramazan görevlisi olarak bulunan Kahramamaraş ili Türkoğlu ilçe Müftüsü Ömer Ünal’ın yapmış olduğu dua ile devam edildi.

Anma törenin açılış konuşmasını Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Faziletli İskeçe Müftüsü Ahmet METE yaptı. Müftü Ahmet METE yaptığı konuşmasında özetle şunları dile getirdi:

” Merhum Müftümüz Mehmet Emin AGA insnlara hizmt etmeyi seven bir insandı. Herkesi kucaklayan bir özelliği vardı. O asla insanlarına olumsuz yaklaşmazdı. Rahmetli Müftü, bizleri evladı gibi görür ve öyle severdi. Her daima milletin menfaatinive iyiliğini düşünerek hareket ederdi. Zaten Müftü olarak Mehmet Emin AGA, kendine has liderlik yapısıyla bir çok insanlara örnek olmuştur.”

Ardından oğlu ve Mustafçova Belediye Başkanı Mustafa AGA, kısa konuşmasında; katılan herkese teşekkür ederek, babasının her insanı bir evladı gördüğünü ve kendisinin oğlu olmaktan gurur duyduğunu ifade etti.

Törene katılan İskeçe Milletvekili Çetin Mandacı ve eski milletvekili Ahmet Faikoğlu da söz alarak, Merhum Müftünün önemli bir şahsiyet olduğunu, kendisinin azınlık insanına verdiği mücadelelerle daima yol gösteren bir lider olduğunu dile getirdi.

Son olarak söz alan, T.C. Gümülcine Başkonsolosu Mustafa Sarnıç, kısa konuşmasında Rahmetli Müftünün önemli bir şahsiyet olduğunu ve Batı Trakya davasını daima yasal ve meşru zeminlerde sürdürdüğünü dile getirdi. Başkonsolos Sarnıç törene katılan herkese teşekkür ederken, bir kez daha yakınlarına ve ailesine metanet dileklerini belirtti.

Törene, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Faziletli İskeçe Müftüsü Ahmet METE, İskeçe Milletvekili Çetin Mandacı, T.C. Gümülcine Başkonsolosu Mustafa Sarnıç, İskeçe Vali Yardımcısı Yusuf Deli ve il meclis üyeleri, eski milletvekili Ahmet Faikoğlu, Mustafçova Belediye Başkanı Mustafa AGA ve belediye meclis üyeleri, İskeçe Türk Birliği Başkanı Mehmet Hacıhalil’in yanısıra, İskeçe Müftülüğü’ne bağlı çalışan bir çok Kur’an Kursu Öğreticisi ve Köy İmamı katıldı.