KOZLUCA KÖYÜ HATİM TÖRENİ

05-09-2012

KOZLUCA KÖYÜ HATİM TÖRENİ

Balkan Kolu köylerimizden Kozluca’da 1 – 2 Eylül 2012 tarihlerinde coşkulu kurban ve hatim törenleri gerçekleşti. 1 Eylül Cumartesi günü kalabalık bir cemaatın katılımıyla İskeçe Müftülüğü Vaaz ve İrşad Ekibi Başkanı Yılmaz Mahmut’un yaptığı dua ile kurbanlar kesildi. 2 Eylül Pazar günü de Kozluca Kur’an Kursu öğretmenleri; Mustafa Kamu ve Muhammet Mahmut’un gözetiminde gerçekleşen hatim töreni katılımcılara coşkulu anlar yaşattı.

Törene kalabalık halkın yanı sıra şeref konukları olarak; Müftümüz Ahmet Mete, Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosluğu’nu temsilen Muavin Konsolos Alper Atak ve Muavin Konsolos Ufuk Gözaydın, Türkiye Cumhuriyeti Selânik Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi Kemal Sinan Tüzün, Milletvekilimiz Hüseyin Zeybek, Eyalet Başkan Yardımcısı İrfan Uzun, Belediye Başkanı Mustafa Cukal, İskeçe Türk Birliği Asbaşkanı İbrahim İbrahimko, BAKEŞ Başkanı Cemil Kabza, DEB Partisi Temsilcisi İsmet Tüccar, T. C. Ziraat Bankası İskeçe Şubesi Müdürü Ömer Çay, Sabık Milletvekilleri ve İskeçe Müftülüğü bünyesinde çalışan bir çok din görevlisi katıldılar.

Müftümüz Ahmet Mete yaptığı hatim duasının ardından cemaate şu mesajı verdi: Bu gün coşkulu anlar yaşadık. Kur’an Kursu hocalarını ve öğrencileri tebrik ederim. Bir milleti ayakta tutan üç unsur vardır. Dini, milli ve gelenek ve göreneklerdir. Bunlara sahip çıktığımız taktirde her zaman varlığımızı sürdürüz. Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızı ve özellikle kız çocukrını okutmamız çok önemlidir. Çünkü kızlarımız yarının anneleri ve çocuk yetiştiricileridir.”

Törenin ardından Kozluca’lıların hazırladığı pilav ikramı yapıldı.