HATİM MERASİMLERİ DEVAM ETTİ

24-04-2013

HATİM MERASİMLERİ DEVAM ETTİ

Bu hafta sonu; Mustafçova, İskeçe Sünne ve Zümbül’de hatim merasimleri gerçekleşti.

19 Nisan Cuma günü Mustafçova’da kurban kesimi gerçekleşti. Hatim töreni de Cumartesi günü icra edildi.

20 Nisan Cumartesi günü sabah saatlerinde Zümbül Mahallesinde dualarla kurbanlar kesildi ve ardından Mustafçova köyündeki hatim törenine gidildi.

21 Nisan Pazar günü İskeçe Sünne ve Zümbül Mahallesinde de hatim törenleri gerçekleşti.

Kurban kesimi ve Hatim merasimlerine Müftümüz Sayın Ahmet Mete’nin yanı sıra Gümülcine Başkonsolosluğunu temsilen Muavin Konsolosu Sayın Ufuk Gözaydın, Milletvekilimiz Sayın Hüseyin Zeybek, Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Cukal, İskeçe Türk Birliği Başkanı Sayın Ahmet Kurt ve daha bir çok sivil toplum örgütü temsilcileri, basın ve kalabalık cemaat katıldı. Hatim merasimlerinde Müftü Efendi’nin yaptığı konuşmalarda birlik ve beraberlik çağrısı yaparak 240 imam yasasının azınlığın dini kimliğine saldırı olduğunu ve dik durmak gerektiğini ifade etti. Ayrıca hocaları, velileri ve öğrencileri tebrik etti.

Hatim merasimlerinin ardından katılanlara pilav ve ayran ikram edildi.