HATİM MERASİMLERİ DEVAM EDİYOR

09-05-2013

HATİM MERASİMLERİ DEVAM EDİYOR

Bu hafta sonu (4 – 5 Mayıs); Elmalı ve Güney Mahalle Kur’an Kurslarının hatim merasimleri gerçekleşti.

4 Mayıs Cumartesi günü sabah saatlerinde önce Güney Mahallesinde sonra da Elmalı’da dualar eşliğinde Kurban kesimi gerçekleşti. Her iki Kurban kesimi merasimine Faziletli Müftümüz Ahmet METE’nin yanı sıra kalabalık cemaat da katıldı.

5 Mayıs Pazar günü yapılan Elmalı’daki hatim merasimine Müftümüz Sayın Ahmet Mete’nin yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Sayın Osman İlhan Şener, Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Cukal, İskeçe Türk Birliği Başkanı Sayın Ahmet Kurt, Türkiye’den Fatih Sultan Mehmet Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Sayın Mustafa Üçüncü ile beraberindeki öğretmenler ve daha bir çok sivil toplum örgütü temsilcileri, basın ve kalabalık cemaat katıldı. Hatim merasiminde Müftü Efendi’nin yaptığı konuşmalarda birlik ve beraberlik çağrısı yaparak 240 imam yasasının azınlığın dini kimliğine saldırı olduğunu ve dik durmak gerektiğini ifade etti. Ayrıca hocaları, velileri ve öğrencileri tebrik etti.

Güney Mahalle Hatim Merasimine ise Müftü Yardımcısı Ahmet Hraloğlu yer aldı. Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Sayın Osman İlhan Şener ve İskeçe Türk Birliği Başkanı Sayın Ahmet Kurt buradan geçerek birer selâmlama konuşması yaptılar ve Elmalı’ya gitmek üzere ayrıldılar.

Hatim merasimlerinin ardından katılanlara pilav ve ayran ikram edildi.