İSKEÇE MÜFTÜLÜĞÜ’NDEN İKİ HATİM MERASİMİ

21-05-2013

İSKEÇE MÜFTÜLÜĞÜ’NDEN İKİ HATİM MERASİMİ

19 Mayıs Pazar günü, İskeçe Müftülüğü’ne bağlı görev yapan İskeçe Çınar Camii Kurana Kursu ve Karaçanlar Kur’an Kurslarının hatim merasimleri gerçekleşti.

19 Mayıs Pazar günü yapılan İskeçe Çınar Camii Kur’an Kursu hatim merasimine Müftümüz Sayın Ahmet Mete’nin yurdışında bulunması hasebiyle katılamamıştır. İskeçe Müftülüğü’nü temsilen katılan Müftü Yardımcısı Ahmet Hraloğlu’nun yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Sayın Osman İlhan Şener, Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Cukal, Eyalet Meclis üyesi İrfan Uzun, İskeçe Türk Birliği Başkanı Sayın Ahmet Kurt, DEP Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ozan Ahmetoğlu, İskeçe Ziraat Bankası Şubesi Müdürü Sayın Ömer Çay ve daha bir çok sivil toplum örgütü temsilcileri, basın ve kalabalık cemaat katıldı.

Hatim merasiminde yapılan konuşmalarda; birlik ve beraberlik, azınlık eğitimi ve 240 imam yasası üzerinde duruldu. Ayrıca 240 İmam yasasının azınlığın dini kimliğine saldırı olduğunu ve söz konusu yasaya karşı dik durmak gerektiği ifade edildii.

Karaçanlar köyü Hatim Merasimine de katılan Müftü Yardımcısı Ahmet Hraloğlu bir konuşma yaparak merasimde emeği geçen herkesi tebrik edip, İskeçe Çınar Camiindeki hatim merasimine katılmak için ayrıldı. Hatim mersimine İskeçe Türk Birliği Başkanı Sayın Ahmet Kurt, Bulustra(Avdira) Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Birol İncemehmet, sabık milletvekilleri, İskeçe Ziraat Bankası Şubesi Müdürü Sayın Ömer Çay ve etraf köylerden gelen kalabalık cemaat katıldı. Hatim duasını müftülüğü temsilen vaizlerimizden Feyzullah Hasankehaya yaptı.

Hatim merasimlerinin ardından katılanlara pilav ve ayran ikram edildi.