FAZİLETLİ MÜFTÜLERİMİZİN TÜRKİYE TEMASLARI

28-01-2014

FAZİLETLİ MÜFTÜLERİMİZİN TÜRKİYE TEMASLARI

Faziletli Müftülerimiz Ahmet Mete ve İbrahim Şerif 25 Ocak 2014 Cumartesi günü İstanbul – 26 Ocak 2014 Pazar günü de İzmit ziyaretleri gerçekleştirerek Türkiye’de iki gün boyunca çeşitli temaslarda bulundular.

Faziletli Müftülerimiz Cumartesi günü İstanbul’daki ilk temaslar çerçevesinde, Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Haliç Kongre Merkezinde gerçekleştirdiği “Yüzyılın İslâm Kültür Hizmeti Onur ve Hizmet Ödülleri” törenine katıldılar. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da onur konuğu olarak katıldığı anılan törende, bir çok ilim adamı, diyanet camiasının seçkin elemanları ve Balkan ülkelerinden gelen müftüler de yer aldı.

Sözkonusu törenin ardından diğer Balkan ülkeleri müftüleriyle birlikte Diyanet İşleri Başkan Yardımcılarıyla bir görüşme gerçekleştiren faziletli müftülerimiz bahsekonu görüşmenin ardından yine Balkan ülkeleri Müftüleriyle birlikte Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’la da görüşme fırsatı buldular.

Faziletli Müftülerimiz Türkiye temaslarının ikinci gününde ise İzmit’e geçerek Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği İzmit Şubesi’nin düzenlediği “29 Ocak Anma Etkinlikleri”ne katıldılar. Batı Trakya’dan da birçok kişinin katıldığı sözkonusu törenler, sabah saatlerinde Atatürk Heykeli’ne çelenk koyma töreniyle başladı. Anılan törenin ardından İzmit caddesinde yürüyüş gerçekleşti. Daha sonra İzmit Belediyesi’nin yaptırdığı Mehmet Hilmi Çeşmesinin açılışı yapıldı. Bu açılıştan sonra törene katılanlara yemek ikram edildi. Son olarak da 29 Ocaklar için Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği İzmit Şubesi tarafından düzenlenen anma etkinliği kapsamında bir panel düzenlendi. Panelde Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, İskeçe eski milletvekili Ahmet Faikoğlu ile İstanbul eski milletvekili gazeteci yazar Nevzat Yalçıntaş’ın yanı sıra Müftümüz Ahmet Mete de yer aldı. Panel öncesi Batı Trakya’lı olan Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Sayın Mehmet Müezzinoğlu da salona gelerek katılımcıları selamlayarak kısa bir konuşma yaptı.