KIRA YUKARI MAHALLE HATİM TÖRENİ

30-04-2014

KIRA YUKARI MAHALLE HATİM TÖRENİ

27 Nisan Pazar günü Müftülüğümüz bünyesinde faaliyet gösteren Kıra Yukarı Mahalle Kur’an Kursu öğrencilerinin icra ettikleri hatim töreni düzenlendi.

26 Nisan Cumartesi günü kurban kesimi duasına Faziletli Müftümüz Ahmet Mete’nin yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosluğu Muavin Konsolos Sayın Alper Atak ve çevre köylerden çok sayıda gelen cemaat katıldı.

27 Nisan Pazar günü gerçekleşen hatim törenine Faziletli Müftümüz Ahmet Mete, Milletvekilimiz Hüseyin Zeybek ve Mustafçova Belediye Başkanı Sayın Mustafa Cukal katılarak birer selamlama konuşması yaptıktan sonra Şahin’deki Hatim törenine gitmek üzere ayrıldılar. Burada gerçekleşen başarılı törenin sonunda Müftülük adına yer alan Müftü Yardımcımız Ahmet Hraloğlu hatim duasının ardından kısa bir konuşma yaptı. Hatim merasiminde civar köylerden kalabalık bir cemaatin hazır bulundu.

Törenin ardından misafirlere, Kıra Yukarı Mahallesi Müslüman Türk halkının hazırladığı pilâv ikramı yapıldı.