KADİR GECESİ MESAJI

23-07-2014

KADİR GECESİ MESAJI

Muhterem Kardeşlerim,

Yüce Allah’ın kullarına ikramının bol olduğu, günahkar olanların affa uğrayabilecekleri, hatalarından kurtulmak isteyenleri bu hatalarını affettirebilecekleri bir zaman dilimine mübarek kadir gecesine kavuşmuş bulunmaktayız. Ramazan ayının gönüllerimize serpmiş olduğu ferahlığın doruğa çıkmaya başladığı bir geceye ulaştık Elhamdülillah. Bu feyizli, bereketli, bin aydan daha hayırlı bir geceye bizleri eriştirdiğinden dolayı Yüce Rabbimize hamd-ü senada bulunuyor, O’nun Habibine, Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.s.)’e salat ve selamda bulunuyoruz.

Bu gece, İslâm dünyasında kardeşlik, dayanışma, barış, huzur ve güven ortamının yeniden tesis edilmesini, İslâm ülkelerinin tekrar ilim ve medeniyet, barış ve esenlik diyarı olmasını Cenâb-ı Hak’tan niyaz edelim! Gazze’de çocuk yaşlı demeden savunmasız insanları katleden zalimlerin Allah’ın kahhar ismi şerifiyle kahrı perişan eylemesini dileyelim. İslam dünyasında, Gazze’de, Suriye’de, Irak’ta, Mısır’da, Doğu Türkistan’da akan kan ve gözyaşının durması için dua edelim.

Bu duygu ve düşüncelerle Kadir Gecenizi tebrik eder, tüm İslam Dünyasının ve Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın uyanışına, birlk ve beraberliğimizin pekişmesine ve Müslüman yakışır bir şekilde İslamı yaşamamıza vesile olmasını Yüce Mevlâ’dan niyâz ederim.

Ahmet METE
İskeçe Müftüsü