KURBAN BAYRAMI MESAJI

03-10-2014

KURBAN BAYRAMI MESAJI

Muhterem Kardeşlerim,
   Allaha hamd-ü senalar olsun ki mübarek bir Kurban Bayramına daha erişmiş olmanın mutluluğu içindeyiz. Bayramlar, âyet-i kerimede buyrulan “Müminler ancak kardeştirler” (Hucurat, 9) emr-i ilâhisi etrafında gönüllerin kaynaştığı en mutlu ve huzurlu olmamız gereken günlerdir. Milli ve manevi duygularımızın doruklara ulaştığı, akrabalık bağlarımızı kuvvetlendirdiğimiz; komşuluk ilişkilerini tazelediğimiz, toplumsal hayatı canlandıran; adeta bir gönül medeniyeti olan İslam’ın yoksulu gözetme, öksüz ve yetimi sevindirme; muhtaç ve kimsesizlere yardım elimizi uzatıp; onlarla sıkıntıyı paylaşma gibi değerlerimizi canlı tutan müstesna sevinç günlerimizdir.

Kalpleri imanla dolu olan, imanının bir alameti olarak, imanlı gönülleri, Allaha yaklaştıran ve onun sonsuz nimetlerine karşı bir şükür ifadesi olan ibadetlerden birisi de kurban kesmektir. Kurban kesmek bir ibadettir. Malla yapılan bir fedakarlıktır. Bu fedakarlığı yapan Müslümanlar günahlarından arınır. Allah’ın rızasına ahiret saadetine kavuşur.

Değerli Kardeşlerim,
    Bayram günleri sevinç ve neşe günleridir. Bu sebeple eşimizi, çocuklarımızı, ana ve babamızı sevindirelim. Güler yüzlü olalım. Geçmişlerimizi dua ve hayırla yâd edelim. Barışmak ve kaynaşmak için bayramları fırsat bilelim. İnsanların haklarına saygılı olalım. Milli ve dini birliğimizi, dostluk ve kardeşliğimizi koruyalım. Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı olarak birbirimiz sevelim. İnsanın ruhunu karartan, dostlukları yok eden kin, nefret, haset gibi kötü duyguları terk edelim. Sevgiyi topluma yaymak için birbirimizle selamlaşalım ve bayramlaşalım. Gerçek bayramı kutlamak ve gerçek mutluluğu yakalamak için bunları yerine getirmemiz şarttır. Toplum olarak beraber yaşadığımız gayri müslim dostlarımızla da bayramın getirdiği beraber yaşamayı canlı tutalım ve dünyada cereyan eden kabul edilemez olaylardan ibret alalım. Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı terörü hiçbir zaman asla kabul etmemiş, desteklememiş ve her zaman lanetlenmiştir. Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı çoğunlukla beraber tarih boyunca beraber yaşamış ve yaşamaya devam edecektir.

Bu vesileyle tüm Batı Trakya’lı Müslüman Türk kardeşlerimizin Kurban Bayramı’nı tebrik eder, bu bayramının milletimiz ve bütün insanlık için hayırlara vesile olmasını Cenâb-ı Hak’tan niyâz ederim.

Ahmet METE
İskeçe Müftüsü