HATİM MERASİMLERİ BÜTÜN HIZIYLA DEVAM EDİYOR

29-04-2015

HATİM MERASİMLERİ BÜTÜN HIZIYLA DEVAM EDİYOR

Müftülüğümüz bünyesinde faaliyet gösteren Kur’an Kurslarımızdan; Yassıören, Gökçepınar ve Agnila’da gelenek haline gelen Hatim Merasimleri 26 Nisan 2015 tarihinde Pazar günü büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

24 Nisan Cuma günü Agnila ve Yassıören’de Kurban Kesim Merasimleri düzenlendi. Agnila’daki kurban kesimi, yeni yapılan caminin açılışı için olmuştur. Her iki yerde de Türkiye’den gelen kurra hafız Abdurrahmen Bozan’nın okuduğu coşkulu Kur’an-ı Kerimin ardından Faziletli Müftümüz Sayın Ahmet Mete’nin yaptığı duası ve Tekbirler eşliğinde kurbanlar kesildi.

25 Nisan Cumartesi günü Gökçepınar’da kurban kesim merasimi Müftümüzün katılımyla gerçekleşti. Aynı gün Agnila’da da yapılacak olan hatim merasimi için kurban kesim töreni gerçekleşti. Buraya Müftülüğü temsilen Müftü Yardımcımız Ahmet Hraloğlu katılmıştır.

26 Nisan Pazar günü gerçekleşen Yassıören, Gökçepınar ve Agnila Kur’an Kurslarının hatim merasimleri, öğrencilerimizin sergilediği başarılı bir performansla okudukları Kur’an-ı Kerimler, şiir ve ilahilerle katılımcılara coşkulu anlar yaşattılar.

Hatim törenlerine Faziletli Müftümüz Ahmet Mete’nin yanı sıra, Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Sayın Alı Riza Akıncı ve konsolosluk erkânı, İskeçe Milletvekilimiz Sayın Hüseyin Zeybek, Mustafçova Belediyesi Başkanı Sayın Cemil Kabza, Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası İskeçe Şubesi Sayın Ömer Çay, Sivil Toplum Kuruluş Başkanları ve yöneticileri, eyalet ve belediye meclis üyeleri ve kalabalık halk topluluğu katıldı. Öğlen namazına müteakip hazırlanan etli pilav ikramı yapıldı.

26 Nisan Pazar günü Yassıören’de hatim merasimlerinin ardından Faziletli Müftümüz ve hatim merasimine katılan diğer protokol, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği bünyasinde faaliyet gösteren Yassıören Kilim-Halı ve el Sanatları Kursunun yıl sonu sergisine katılmışlardır. Yine aynı gün Yassıören gençlerinin Yassıören Spor Kültür ve Eğitim Derneği’nin yararına düzenledikleri kermese de katılmışlardır. Son olarak da Derneğin lokal açılışı yapıldı.