İSKEÇE SÜNNE’DE HATİM MERASİMİ

28-05-2015

İSKEÇE SÜNNE’DE HATİM MERASİMİ

İskeçe Müftülüğü’ne bağlı faaliyet gösteren İskeçe Sünne Mahallesi Kur’an Kursu’nun gelenek haline gelen Hatim Merasimİ 24 Mayıs 2015 Pazar günü büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

Hocalığını İrfan Şebek, Safiye Karasalih, Remzi Şaban ve Kadri Abdulhalim’in yaptığı Sünne Kur’an Kursu’nun Pazar günü icra edilen hatim merasimi; çocukların okudukları anlamlı şiir, ilâhi ve Kur’an-ı Kerim’le büyük coşkuyla gerçekleşti. Hatim törenine Faziletli Müftümüz Ahmet Mete’nin yanı sıra, Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosluğu Konsolos Muavinleri Sayın Murat Ertaş ve Ufuk Gözaydın, Türkiye Cumhuriyeti Selânik Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi Kemal Tüzün, Mustafçova Belediye Başkanı Sayın Cemil Kabza, Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası İskeçe Şubesi Müdürü Sayın Ömer Çay, Sivil Toplum Kuruluşları ve kalabalık halk topluluğu katıldı. Ayrıca Türkiye’den Boğaziçi Üniversiteliler Derneği (BURA) Başkan Yardımcısı Abdullah Ocak ve doğuştan görme engelli Halis Kuralay ile beraberlerindeki heyet de şeref misafiri olarak hazır bulundu. Halis Kuralay, kabartma Kur’an-i Kerim’den bir aşir okuyarak merasime renk katmıştır. Abdullah Ocak Bey de hatim töreninin ardından çocuklara Kur’an-ı Kerim hediye etmiştir. Öğlen namazına müteakip Sünne Mahallesi Gençliğinin hazırladığı etli pilav ikramı yapıldı.