İSKEÇE MÜFTÜSÜ AHMET METE LONDRA’DA

28-09-2009

İSKEÇE MÜFTÜSÜ AHMET METE LONDRA’DA

Batı Trakya Türk Azınlığı Dayanışma Kurulu Başkanı ve İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, İngiltere Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği’nin davetlisi olarak bir dizi temaslarda bulunmak üzere Londra’ya gitti.

İngiltere Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği’nin güney Londra’daki Tas Restaurant’ta düzenlediği bayram yemeğine katılan İskeçe Müftüsü Ahmet Mete’nin yanısıra, Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği Müsteşarı Erdem Mutaf, II. Katip Yavuz Topatan, Din Hizmetleri Müşaviri Prof. Seyfettin Erşahin, IRCICA Koordinatörü Halit Eren, Türk Federasyonu Başkanı Şener Sağlam, Britanya Türk Kadınları Derneği Başkanı Servet Hassan ile Batı Trakya Türk toplumu liderlerinin aileleriyle katıldı.

İskeçe Müftüsü Ahmet Mete yemekte yaptığı konuşmada, Batı Trakya Türklerine seslenerek, “Yunanistan’da 4 Ekim’de yapılacak seçimlerde sandığa gidin ve oy verin” çağrısı yaptı.
Yunanlıların evleri gezerek Türk seçmenlerden oy istediklerini hatırlatan Müftü Mete, “oy vermeyi ihmal etmeyin. Geçen seçimlerde 16 bin oyumuz var bu oyları koruyalım ve kendi adaylarımıza verelim” dedi.

Yurtdışında yaşayan Batı Trakya Türklerinin seçimlere katılamasa bile yakınlarını oy vermeye teşvik etmelerini isteyen Mete, toplum olarak eğitim başta olmak üzere birçok sıkıntı karşı karşıya kalındığını dile getirdi.

Yunanistan devletinin Batı Trakya’da öğretmenleri maaşa bağladıktan sonra eğitimde de söz sahibi olduğunu hatırlatan Müftü Mete, “şimdi imamlara da maaş bağlanacak. Artık okullarımızda olduğu gibi camilerimizde de devlet söz sahibi olacak. Devletin tayin ettiği müftünün elinde para, halkın seçtiği müftünün elinde ise dertler ve sorunlar var. Artık dini bilmeyen imamların görev yapması bizi şaşırtmayacak. Hatta belki de Hıristiyan papazlar camilerimize imam olacak. Sünnetsiz imamlarımız olacak” diyerek, Yunanistan’ın Batı Trakya’ya uyguladığı politikayı eleştirdi.

İskeçe Müftüsü Londra temasları sırasında medya ile görüşmelerde bulundu ve bazı İngiliz parlamenterlerle bir araya geldi.