TÜRKİYE CUMHURİYETİ ATİNA BÜYÜKELÇİSİ SAYIN KERİM URAS İSKEÇE MÜFTÜLÜĞÜ’NÜ ZİYARET ETTİ

02-04-2016

Anavatanımız Türkiye’nin Atina Büyük Elçimiz Sayın Kerim Uras’ın 1 – 2 Nisan tarihleri arasındaki Batı Trakya’yı ziyareti çerçevesinde, İskeçe Müftülüğü’nü de ziyaret etti. 2 Nisan Cumartesi günü gerçekleşen ziyarette, beraberinde T. C. Gümülcine Başkonsolosumuz Sayın Ali Rıza Akıncı da yer aldı. Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve İskeçe Müftüsü Sayın Ahmet Mete başta olmak üzere, İskeçe Din Görevlileri konuk heyeti kapıda karşıladı. Sayın Büyükelçimiz bu coşkulu karşılamadan dolayı Müftümüze ve din görevlilerine teşekkürlerini ifade ettiler. Daha sonra Sayın Büyükelçimiz ve beraberindeki heyet, Faziletli Müftümüzün makamına geçerek başbaşa görüşmelerde bulundular. Bu görüşmelerde Müftümüz başta olmak üzere, İskeçe Milletvekilimiz Sayın Hüseyin Zeybek, Mustafçova Belediye Başkanımız Sayın Cemil Kabza ve SÖPA Derneği Başkanı Sayın Nurettin Kıyıcı yer aldı. Bir saatlik görüşmeden sonra konuk heyet İskeçe Türk Birliği’ne gitmek üzere Müftülüğümüzden ayrıldılar.