ŞAHİN KÖYÜNDE BU YILKİ SON HATİM MUHTEŞEMDİ

02-06-2016

ŞAHİN KÖYÜNDE BU YILKİ SON HATİM MUHTEŞEMDİ

Müftülüğümüz bünyesnde faaliyet gösteren Şahin Köyü Kur’an Kursunun düzenlediği hatim merasimi 29 Mayıs Pazar günü büyük bir katılımla coşkuyla gerçekleşti.

28 Mayıs Cumartesi günü de Müftü Yardımcımız Ahmet Hraloğlu’nun katılmasıyla kurban kesim töreni düzenlendi. Törene civar köylerden gelen kalabalık bir cemaatin katılımıyla Kurban duası yapıldı ardından pilav ikram edildi.

Pazar günü gerçekleşen Şahin Kur’an Kursu hatimi, bu yılki son hatim töreniydi. Öğrencilerimizin başarılı performans sergilemeleri dikkat çekti ve katılımcılara coşkulu anlar yaşatarak adeta gönülleri fethetti.

Hatim merasimine Faziletli Müftümüz Ahmet Mete Hocamızın yanı sıra, Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosumuz Ali Rıza Akıncı Bey, Milletvekilimiz Hüseyin Zeybek, Mustafçova Belediye Başkanını temsilen Belediye Meclis Başkanı Adnan Peçenek, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ahmet Kurt, DEB Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ozan Ahmetoğlu, Belediye Meclis Üyeleri ile Anavatanımız Türkiye’den çok sayıda misafir ve kalabalık bir cemaat katldı.

Hatim merasiminde öğrencilerimize Başkonsolosumuz Sayın Ali Rıza Akıncı, Almanya’da faaliyet gösteren Hasene Derneği ve Erbakan vakfı tarafından hediyeler takdim edildi.

Müftümüz Ahmet Mete, hatim duasını yaptıktan sonra bir konuşma yaptı. Konuşmasında cemaate seslenen Faziletli Müftümüz, öncelikle birkaç gün önce Ankara’da görüştüğü Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını iletti. Müftü Mete konuşmasında son dönemlerde yaşanan gelişmelere değindi. "Trakya’daki Azınlık Yunandır" şeklindeki açıklamaların asla kabul edilemeyeceğini ve Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı olarak buna sessiz kalmamamız gerektiğini ve önümüzdeki dönemde bunlara demokratik bir şekilde tepki verileceğini ifade etti.

İskeçe Müftüsü Ahmet Mete ayrıca hatim merasimini organize eden hocaları, öğrenci velilerini ve başarılı bir şekilde hatimlerini tamamlayan öğrencileri tebrik etti.

Daha sonra söz alan Milletvekilimiz Hüseyin Zeybek yaptığı konuşmada öncelikle öğrencileri, ailelerini ve hocalarını tebrik etti. Bu topraklarda dinimizle, dilimizle ve kültürümüzle ayakta olduğumuzu ifade eden milletvekili Zeybek, zaman zaman sıkıntılı dönemler yaşadığımızı, bu tür sıkıntıların azınlığın kaderi olduğunu ifade etti. Bu sıkıntılar karşısında pes etmeyeceğimizi, en büyük silahımızın birlik ve beraberliğimizin olduğunu, camilerimize, okullarımıza sahip çıkarak mücadeleye devam edeceğimizi söyledi. Bize düşen görev, dik durmak ve beraberlik içerisinde olmaktır.

Son olarak Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı söz aldı ve cemaate çok anlamlı mesajlar verdi. Sözlerinde; dünyada yaşayan yaklaşık 1,5 milyar Müslüman’ın kardeş olduğunu ifade eden Başkonsolosumuz, bu büyük ailenin içinde yaklaşık 250-300 milyon Türk olduğunu belirtti. Bizim Türk olarak aynı dili konuştuğumuzu ve bu dili konuşarak Çin’e kadar gidebildiğimizi, Türkler Müslüman olduğu zaman İslam dünyasının büyük sıkıntılar içinde olduğunu fakat Türklerin Müslüman olmasıyla bunun değiştiğini, Türklerin İslam’a büyük katkılar sağladığını ve Türklerin Müslüman olmasıyla İslam dünyasının çehresinin değiştiğini ve bunu bugün çocuklarımızın okudukları şiirlerle bir kısmını ifade ettiğini belirtti. Burasının ismini Lala Şahin Paşa’dan alan bir selamet yurdu olan Şahin köyü olduğunu, yüzyıllar boyu buralarda bu ezanların ve duaların okunduğunu ve Batı Trakya Müslüman Türkünün gayretleriyle de okunmaya devam edeceğini söyledi. Modern zamanların çok fazla sıkıntısının olduğunu ancak bu sıkıntıların böyle pırıl pırıl gençleri yetiştirerek aşılabileceğini ifade etti. Başkonsolosumuz; aramızda gönülden gönüle olan sevgi ve muhabbetin daim olması temennisinde bulunarak sözlerini tamamladı.

Yapılan konuşmaların ve öğle namazının ardından misafirlere etli pilav ve ayran ikramı yapıldı.

Şahin köyünde gerçekleşen hatim töreni ile bu yıl hatim merasimleri sona ermiş oldu.