"VEKALET YOLUYLA KURBAN KESİM ORGANİZASYONU"

14-09-2017

"VEKALET YOLUYLA KURBAN KESİM ORGANİZASYONU"

Sevgili Batı Trakyalı Müslüman Türk Kardeşlerim,
İskeçe Müftülüğü olarak her yıl olduğu gibi bu sene de kurban etlerinin daha çok ihtiyaç sahibi olan kimselere ulaştırmak üzere tertiplediğimiz "VEKALET YOLUYLA KURBAN KESİM ORGANİZASYONU" Allah’ın izniyle elemanlarımızın özverili çalışmaları neticesinde büyük bir başarıyla tamamlandığını sizinle paylaşmak isterim. T. C. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın gönderdiği ve İskeçe Bölgesinden toplanan kurban bedelleri büyük bir sayıya ulaşmıştır.

Bölgemizde bir çok sürü sahibi ve kesim yeri sahipleriyle çalışılmış, böylece hayvan besici kardeşlerimize destek olunmuştur. Kesim yerlerinde görevlendirdiğimiz hocalarımız tarafından duası yapılarak ve kurbanı bedel olarak veren vekilin ismi okunarak İslami şartlara uygun bir şekilde kesilmiştir. Yalnız İskeçe’de 650 hisse kurban kesilmiş, etler takriben 2500 ihtiyaç sahibine pay edilerek ulaştırılmıştır.

Kurban bedellerinin bir kısmı da Balkan ülkelerindeki İmam - Hatip yurtlarında kesilmesi için gönderilmiştir. Kurban bedellerinden arta kalan para ile Müftülüğümüz bünyasindeki fakir öğrencileri okutma projesine katılarak fakir öğrencilere burs sağlanmaktadır.

Değerli Kardeşlerim,
Bu vesileyle bu kampanyada maddi ve manevi destek veren başta vekalet veren hayır sahiplerine olmak üzere, müftülüğümüz elemanlarına, kasaplara içten teşekkürlerimi sunar, kurbanlarını bağışlayan kardeşlerimizin kurbanlarının kabulünü Cenab-ı Hak’tan niyaz ederim. Rabbim hepimizden razı olsun, sağlık, afiyet ve bereketleri eksik etmesin.

Ahmet METE
İskeçe Müftüsü