RAMAZAN BAYRAMI

12-06-2018

RAMAZAN BAYRAMI

Sevgili Kardeşlerim,
Sevinçlerin paylaşıldığı, keder ve sıkıntıların gitmesi için kardeşliğin yaşandığı Ramzan ayı aramızdan ayrılmıştır. Bu mübarek ayda hakiki insan olabilmek için çok gayretler oldu. İbadetler, dualar, yardımlar ve ikramlar yapıldı. Allah kabul etsin. Allah, hakiki kul olabilmemizi nasib etsin.

Sevgili Kardeşlerim,
Bayramların bayram olması için öncelikle bayram yapmayı arzu etmek gerekmektedir. Bayramın nasıl bayram olacağını bilmek lazımdır.
Bayram; Ramazan boyunca kulluğumuzu yaşamanın sevincidir.
Bayram; Allah’tan af ve mağfireti kazandığımızın neticesidir.
Bayram; fakirle fakir olma, yetim ile sevinme, muhtaç sahibi ile gülebilmektir.
Bayram; baba ocağında sevinçle el öpebilmektir.
Bayram; akrabaları, komşuları, hastaları ziyaret edebilmektir.
Bayram; küçükleri sevindirmektir.
Kısacası bayram, cenneti hak eden müslümanların cenneti yaşamasıdır.

Öyleyse Sevgili Kardeşlerim,
Kin, nefret, kıskançlık, çekememezlik, nifak gibi hastalıkları yenmek için bir aydır verdiğimiz mücadele neticesinde eriştiğimiz bu hasletlerin kıymetini bilelim. Bundan sonraki ömrümüzde de bu çizgi üzerinde yaşamamızı devam ettirelim.

Hayat dediğimiz dün, bugün ve yarından ibarettir. Dün geçmiştir. Yarının geleceği mechuldür. Öyle ise bugün elimizde fırsat varken değerlendirmek lazımdır.

Sevgili Kardeşlerim,
Rabbim bu mübarek günler hürmetine azınlığımıza yardımlarını esirgemesin. Azınlık davasının kazanılması ve içinde yaşadığımız devletin bizleri hakiki vatandaş görmesini nasip etsin. Dünyadaki zulümler bitsin, insanlık mutlu olsun.

Hastalarımıza şifalar, borçlularımıza edalar, dertli olanlara da dermanlar ihsan eylesin.

Dünyayı yaşanabilir bir gezegen olması için hepimizin çalışması gerekmektedir. Tüm insanların bu bilinci kazanmasını Rabbimden dilerken hepinize ayrı ayrı selam ve muhabbetlerimi sunar, hayırlı bayramlar diliyorum.

Ahmet METE
İskeçe Müftüsü