"V. KUR’AN-I KERİM’İ GÜZEL OKUMA VE KUR’AN-I KERİM’DEN AYET-İ KERİME EZBERLEME YARIŞMASI" COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİ

03-07-2018

29 Haziran 2018 Cuma günü Müftülüğümüz bünyesinde faaliyet gösteren İskeçe Bölgesi Kur’an Kursları arasında beşincisini düzenlediğimiz "KUR’AN-I KERİM’İ GÜZEL OKUMA VE KUR’AN-I KERİM’DEN AYET-İ KERİME EZBERLEME YARIŞMASI" Demircik köyü camiinde coşkuyla ve büyük başarıyla gerçekleşti.

Düzenlediğimiz yarışmada öğrenciler toplam üç kategoride dereceye girmek için yarıştı.

İskeçe Bölgesi Kur’an Kursları arasında 20 Haziran 2018 tarihinde İskeçe Gazhane Camiinde 85 öğrencimiz arasında yapılan ön elemeler neticesinde, 25 öğrencimiz finalde yarışmaya hak kazanmıştı.

Sunuculuğunu Müftüğümüz çalışanlarından Vaiz Mustafa Trampa ve Vaiz Muhammed Fatih Deli tarafından yapılan yarışmada öğrencilerimiz üç kategoride yarıştı.

Yarışma öncesi Türkiye’den katılan Sultan Ahmet Camii Müezzini Aşgın Musa TUNCA Hocamız sela verdi. Yarışma Müftümüz Ahmet Mete bir bu etkinliğimizin önemini belirten açılış konuşması yaptı ve geçen yılki yarışmada birinci çıkan öğrencimiz Murat Mülazim okuduğu Kur’an-ı Kerim okudu. Ardından yarışmaya geçildi.

Yarışmada yer alan seçili kurulumuz ise şöyledir:

Aşgın Musa TUNCA "“ İstanbul Sultan Ahmet Camii Müezzini,
Ahmet HRALOĞLU "“ İskeçe Müftü Yardımcısı
Sedat KARADAYI "“ Vaiz ve İskeçe Ahiriyan Mahallesi Kur’an Kursu Hocası,
Sabri HACIHÜSEYİN "“ Emekli Vaiz,
Feyzullah HASANKÂHYA "“ Vaiz.

KATEGORİLER VE DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER
A) "KUR’AN-I KERİM’İ GÜZEL OKUMA" İlkokul 5’nci ve 6’ncı sınıf öğrencileri. (I. Grup)

1- Rıdvan BEKİR- İskeçe Çınar Kur’an Kursu
2- Emre MACAR- Elmalı Kur’an Kursu
3- Emirhan ABDULLAHOĞLU- Gökçeler Kur’an Kursu

B) "KUR’AN-I KERİM’DEN AYET-İ KERİME EZBERLEME" yarışması. (II. Grup)
1- Zeynep CAMBAZ- İskeçe Sünne Kur’an Kursu
2- Melek KEHAYA "“ Mustafçova Kur’an Kursu
3- Ali HAMAÇ- Mısvaklı Kur’an Kursu

C) "KUR’AN-I KERİM’İ GÜZEL OKUMA" yarışmasında Ortaokul öğrencileri. (III. Grup) Grubu
1- Enise RAHİM- İskeçe Çınar Kur’an Kursu

Türkiye’den gelen Sultan Ahmet Camii Müezzini Aşgın Musa Tunca Hocamıızın okuduğu Kur’an-ı Kerim, ilahi ve kasidelerle günülleri coşturarak yarışmaya renk katmıştır. Yarışma etkinliğimiz Müftümüzün duasıyla sona erdi.

Olumsuz hava şartlarına rağmen, yoğun katılımla gerçekleşen yarışma etkinliğimize; İskeçe Müftüsü Sayın Ahmet Mete’nin yanı sıra şeref konukları olarak, bizi hiç bir etkinlikte yanlız bırakmayan Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosluğu Muavin Kosolos Sayın İbrahim Saklı, Milletvekilimiz Hüseyin Zeybek, Mustafçova Belediyesi Başkanı Cemil Kabza, Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi Asbaşkanı ve İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, Eyalet ve Belediye Meclis Üyeleri, sivil toplum kuruluşu yöneticileri, ve Müftülüğümze bağlı çalışan hocalarımız katıldı.

Coşkulu geçen yarışma etkinliğimizin sonunda, dereceye giren öğrencilerimize ödül töreni düzenlendi. Yarışmada dereceye giremeyen tüm öğrencilerimize de çeşitli hediyeler verildi ve etkinliğin sonunda Demircik köy halkı tarafından misafirlere verilen ikramla son buldu.