TOPLUMSAL DAYANIŞMA VE MİLLİ DİRENİŞ GÜNÜ

29-01-2020

TOPLUMSAL DAYANIŞMA VE MİLLİ DİRENİŞ GÜNÜ

29 Ocak 1988 tarihi, vatandaşlık görevini en iyi bir şekilde yerine getiren, vatanına ve devletine karşı son derece saygılı ve itaatkar olan Batı Trakya Müslüman Türklerinin yıllarca maruz kaldığı değişik haksızlıklara ve baskı politikalarına dayanamayıp hep bir ağızdan "DUR" dediği ve Yunan yetkililerinin inkar ettiği "TÜRK" varlığına sahip çıkarak uluslararası antlaşmalardan doğan haklarını savunacağını, en ufak bir tavizi dahi kabul etmeyeceğini tüm dünyaya gür sesiyle haykırdığı onurlu bir gündür. Milli direnişin miladı olan 29 Ocak günü, yıllarca Türklüğümüzün inkar edildiği, Müftülük makamının işgal altında olduğu ve Batı Trakya Müslüman Türklerinin inanç özgürlüğüne vurulan darbelerin bir sonucu olarak tarihe geçmiştir. Böyle tarihi bir günü, Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her türlü kısıtlama ve insan hakları ihlallerine karşı verdiği onurlu mücadelenin miladı olarak anmaya devam edecektir.

Bugün üzülerek söylemek durumundayız ki; azınlık olarak yaşadığımız devlet tüm bu haykırışlara rağmen hala tutumundan vazgeçmiyor ve günümüzde dahi aynı politikaları karşımıza çıkartmaya devam ediyor. Yaşadığımız bu yüzyılda; bu vatanda Türk olmak, Türk isminin yer aldığı dernekler açmak, camilerimizde dilediğimiz gibi ibadet yapmak, halkın güvenip seçtiği bir müftüye sahip olmak ve evlatlarımıza çağa yakışır bir eğitim sunmak ne yazıkki sorun olmaya devam etmektedir. 240 imam yasası, müftülüklerle ilgili çıkartılan yasalar, müftülerimize kesilen cezalar ve tüm tepkilere hatta gerçekleşen yürüyüşlere rağmen azınlık okullarımızda görülen manzaralar bunun en büyük kanıtıdır.

Batı Trakya Müslüman Türk Toplumu olarak üzerimize düşen görev, sorumluluk bilinci içinde birlik ve dirliğimizi korumaktır. Şunu hiçbir zaman unutmayalım ki, biz Müslüman Türk toplumuyuz. Bizi böyle bir toplum yapan; kendimize ait olan dilimiz, tarihimiz, dinimiz, gelenek ve göreneklerimizdir. Bizi ayakta tutan bu değerlerimize sımsıkı sarıldığımız takdirde Batı Trakya’da Müslüman Türk olarak varlığımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim etsin, bu yıl 32’nci yıldönümünü ihya ettiğimiz 29 Ocak "Milli Direniş Günü" müz kutlu olsun!

Ahmet METE
İskeçe Müftüsü