FAZİLETLİ İSKEÇE MÜFTÜMÜZ AHMET METE T.C. DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞININ DÜZENLEDİĞİ DÜNYA İSLÂM ALİMLERİ TOPLANTISINA KATILDI

11-05-2021

Müftümüz Ahmet Mete, T.C. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ’’Mescid-i Aksa ve Kudüs’’ olağanüstü gündemiyle düzenlenen Dünya İslâm Alimleri Birliği Toplantısına katıldı. Dünya İslâm Alimleri Toplantısına altmış ülkeden yetmiş katılımcı konuk oldu.

Zoom üzerinden çevrimiçi ortamda düzenlenen toplantı, Ku’rân-ı Kerim tilâvetiyle başladı. Akabinde, T.C. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş açılış konuşmasını yaptı. Prof. Dr. Ali Erbaş, Gazze’de masumları hedef alan işgalci İsrail’e sert tepkiler yağdırdı.

Filistin’i işgal edenlerin uluslararası hukuku umursamadıklarını belirten Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, tüm İslâm Câmiasını Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya sahip çıkmaya davet etti. Bu sözlerini, ’’Tüm Müslümanları ve insanlığı eliyle, diliyle, kalbiyle, tüm imkânlarıyla Mescid-i Aksa ve Kudüs’e sahip çıkmaya davet ediyorum’’ diyerek vurguladı.

Müftümüz Ahmet Mete’nin dünya İslâm liderleriyle birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından organize edilen toplantıya iştirak etmesi, Batı Trakya Türk Azınlığı olarak Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu, buna binaen, Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya yönelik İsrail devletinin yapmış olduğu zulmü kınadığımızı gösterdi.