15 Rebiü'l-Evvel ayirac 21 Ekim ayirac İskeçe/Öğle ayirac İmsak Güneş Öğle İkindi Akşam Yatsı

FAZİLETLİ MÜFTÜMÜZ AHMET METE BUGÜN SELANİK TEK HAKİMLİ ASLİYE HUKUK MAHKEMESİNDE YARGILANDI

17-06-2021

FAZİLETLİ MÜFTÜMÜZ AHMET METE BUGÜN  SELANİK TEK HAKİMLİ ASLİYE HUKUK MAHKEMESİNDE YARGILANDI

Müftümüz Ahmet METE, yargılandığı Selanik Tek Hakimli Asliye Hukuk Mahkemesi’nde 15 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Faziletli İskeçe Müftümüz METE, 2016 yılında Gümülcine’de gerçekleşen DEB Partisi kongresinde yaptığı konuşmada, dönemin DEB Partisi Başkanı Mustafa Aliçavuş’u, Rauf Denktaş’a benzettiği için halk arasına nifak sokma suretiyle kamu düzenini bozma suçlamasıyla yargılandı. Mahkemenin, Müftümüz METE aleyhine verdiği 15 ay hapis cezasının infazı 3 yıl ertelendi.

17 Haziran 2021 Perşembe günü Selanik Adliyesinde yapılan duruşmada Müftümüz Ahmet METE’yi avukatlar Ahmet KARA ve Yannis BARKAS savunurken, dönemin DEB Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ozan AHMETOĞLU ise savunma şahitliği yaptı.

Mahkeme kararına itiraz edilerek dava bir üst mahkemeye taşındı.