İSKEÇE ÇINAR CAMİİ’NDE 15 TEMMUZ MİLLİ DİRENİŞ GÜNÜ KUR’AN VE DUALARLA ANILDI

17-07-2021

İSKEÇE ÇINAR CAMİİ’NDE 15 TEMMUZ MİLLİ DİRENİŞ GÜNÜ KUR’AN VE DUALARLA ANILDI

Faziletli Müftümüz Ahmet Mete, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği tarafından İskeçe Çınar Camii’nde düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkiliğine katıldı.

Müftümüz günün anlamına binaen yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Terör olan hiçbir şey dinde olmaz. Din, hiçbir zaman terörle beraber olmaz. Hak arama mücadelesi başkadır, hakkını arayacaksın. Devletler, devletlerarası hakkını arıyor, sen Azınlık olarak hakkını arayacaksın. Ama bu hak arama mücadelesi terör değildir! Terör dediğin nedir bilir misin? İşte o gece yapılanlardır. Silahla Meclisi bombalamaktır, askeriyeyi bombalamaktır, diğer kurumları bombalamak, kardeşini öldürmektir. Elhamdülillah, bizim uzaktan yakından bunlarla ilişkimiz yoktur, kimse de bizi ilişkilendirmesin.

Biz ne dedik, vatan savunmasında dedelerimizi andık. Bundan kimse gocunmasın, bu bizim hakkımızdır. Benim dedem şehittir. Yunanistan-İtalya harbinde Arnavutluk’ta düşmüştür. Ben dedemi anarım, Yunanistan için düşmüştür. Sen de anacaksın, anacağız beraber bu da bizim hakkımızdır. Kimse kalkıp “ne yapıyorsunuz” diyemez, vesile olan 15 Temmuz şehitlerini de anıyoruz! Bütün şehitleri de anıyoruz! Ruhları şadolsun Allah onlardan razı olsun. Onlar vatan için, anavatan için can verdiler, biz bugün nefes alıyoruz. Ben bu duygu ve düşüncelerle Terörü lanetliyorum, FETÖ’yü lanetliyorum, bütün FETÖ gibi düşünenleri de lanetliyorum. Biz Müslümanız, beraber yaşamak zorundayız, kardeş olmak zorundayız.”