Basın Bülteni -HATİM

14-04-2010

Basın Bülteni -HATİM

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve İskeçe Müftülüğü’ne bağlı faaliyet gösteren Kur’an Kurslarının hatim merasimleri devam ediyor.

11 Nisan Pazar günü Mustafa Salıncak Mahallesinde gerçekleşen hatim merasiminde 3 çocuk için hatim icra edildi. İlahiyatçı Yılmaz Mahmut denetimindeki hatim merasimi büyük kalabalığa sahne oldu.

Hatim merasimine katılan Faziletli İskeçe Müftüsü Ahmet Mete yaptığı konuşmasında şu ortak mesajı verdi:

"Bu tür anlam yüklü merasimlerin tertip edilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etmek borcumuzdur. Her yıl geleneksel olarak yapılan hatim merasimlerin çok önemli yönleri vardır. Herşeyden önemlisi Kur’an Kursu ortamlarında çocuklarımız gerek milli ve gerekse dini hasletleriyle yetişmesine vesile oluyor. Bunlar çok önemli ve verimli çalışmalardır. Bu yüzden bizim için kaçınılmaz olan birlik, beraberlik ve bütünlüğümüzü her daima muhafaza edelim. Bunu gerçekleştirmenin yolu da minik yavrularımızın eğitimini sağlam bir zemin olan dini ve milli temel üzerinde oturtmaktır" dedi.

Hatim etkinliğine, T. C. Gümülcine Başkonsolos Muavini Fatih Akarca ve Konsolosluk çalışanları, İskeçe Müftüsü ve Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı Ahmet METE, İskeçe Milletvekili Çetin Mandacı, İskeçe Valıliği İl Meclis Üyeleri, Mustafçova Belediye Başkanı Mustafa Aga ve Meclis Üyeleri ve bir çok davetli katıldı.