Basın Bülteni-Hatim

22-04-2010

Basın Bülteni-Hatim

İskeçe Müftülüğü’ne bağlı faaliyet gösteren Kur’an Kursları’nın hatim merasimleri devam ediyor.

18 Nisan Pazar günü Mustafçova Belediyesine bağlı Zümbül Mahallesinde gerçekleşen hatim merasiminde 7 çocuk hatim yaptı.

Hatim merasimine katılan Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Faziletli İskeçe Müftüsü Ahmet Mete yaptığı konuşmasında önemli noktalara değindi:

‘’ Bu tür merasimlerin düzenlenip tertip edilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etmek vazifemizdir. Yapılan hatim merasimlerin çok önemli yönleri vardır. Yeri gelmişken bazı önemli noktalara değinmekte fayda vardır. Demokrasinin beşiği ülkemiz Yunanistan’da azınlık hakları hala verilmemektadir. Camii izinleri verilmemektedir. Camii cezaları her geçen gün artmaktadır. Vakıf mallarının durumu ortada. Müftülük ve eğitim konusunda yaşananlar herkesin malumu. Bütün bunlar yaşanırken herhangi bir çözümün olmaması düşündürücüdür.

Bu yüzden bizim için kaçınılmaz olan birlik ve bütünlüğümüzü her daima muhafaza edelim.’’ dedi.

Hatim etkinliğine, T.C. Gümülcine Başkonsolos Muavini Özkan Duman ve Konsolosluk çalışanları, İskeçe Müftüsü ve Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı Ahmet METE, İskeçe Milletvekili Çetin Mandacı, İskeçe Valıliği İl Meclis Üyeleri, Mustafçova Belediye Başkanı Mustafa Aga ve Meclis Üyeleri ile bir çok davetli katıldı.