2010 KUTLU DOĞUM ETKİNLİĞİ "BOMBA" GİBİ GERÇEKLEŞTİ

28-04-2010

2010 KUTLU DOĞUM ETKİNLİĞİ "BOMBA" GİBİ GERÇEKLEŞTİ

Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s.)’ın dünyaya teşriflerinin yıl dönümü münasebetiyle Kutlu Doğum Haftası çerçevesinde 24 Nisan 2010 Cumartesi gecesi İskeçe Müftülüğü olarak üçüncü kez düzenlediğimiz Kutlu Doğum etkinliği’ne gölge düşürülmeye çalışıldı.

İskeçe’de "Filipos Amiridis" kapalı spor salonunda yine ünlü kişilerin katılımıyla ve ilk defa semazen grubuyla halkımızın karşısına çıkmaya hazırlandığımız bir anda, asılsız bir bomba ihbarı yapılması sonucu, salona girmiş olan insanlarımız panik içinde dışarıya çıkarıldı. Emniyet güçlerinin bir saate yakın bir aramanın ardından bomba ihbarının asılsız olduğu bildirilmesi üzerine misafirlerimiz salona alındı. Bu arada yaşanan panik ve korkudan binlerce kişi bir daha salona dönmediler. Haberin etrafa çok kısa sürede yayılması üzerine de çok kişi etkinliğe gelirken yoldan dönmüşlerdir.

Bu yılki Kutlu Doğum etkinliğimize her ne kadar asılsız bomba ihbarıyla barış ve sevgiden yoksun kin ve nefretle yüklü bazı karanlık ruhlu kişilerce gölge düşürülüp salonun boşaltılması amaçlandıysa da yine beşbine yakın bir büyük bir katılımla çok coşkulu bir şekilde gerçekleşti. Etkinliğe, Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Mustafa Sarnıç, değerli eşleri ve Konsolosluk çalışanları, Türkiye’den bilim adamları, Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif ve değerli eşleri, milletvekillerimiz, Belediye ve Nahiye Başkanlarımız, İskeçe Belediyesi Başkan Yardımcısı Sabrı Bektaş, İstanbul Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Ferruh Özkan ve dernek yöneticileri, Batı Trakya’daki kuruluş başkanları ve yöneticileri, basın mensupları ile Batı Trakya’nın her yerinden gelen kalpleri Peygamber aşkıyla yanıp tutuşan binlerce halkımız katılmışlardır.

Gecemize Bursa Uludağ Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. M. Emin Ay konuşmacı olarak yer aldı ve "O’nun Hayatı Kur’an’dı" konulu konuşmasını yaparak katılımcıları aydınlattı. Yine Kur’an ziyafeti sunan İstanbul Dolmabahçe Sarayı Camii İmam - Hatibi Sayın Halil Necipoğlu gönülleri coşturdu. Ardından ünlü tasavvuf musikisi ses sanatçısı söylediği birbirinden güzel ilahilerle bütün salonun kuvvetli alkışlarıyle büyük bir beğeni kazandı. Bu gecenin sürpriz sanatçısı da vardı. Üsküpten geçen yıl kutlu doğum etkinliğimize katılan Mesut Kurtiş, bu yıl da misafir olarak katıldı ve söylediği iki ilâhiyle gecemize renk kattı. Yine sahneye çıkan Mustafa Demirci, söylediği ilâhiler eşliğinde semazenler dönmeye başladı. Herkesin büyük heyecan ve coşkuyla izlediği semazen grubu yaklaşık yarım saat döndü. Bu arada Elmalı Köyünden Orta bir öğrencisi Sedar Küçük’ün okuduğu "Kırk Yaşındasın" şiiri, herkesi dugulandırdı.

Program sunuculuğunu Müftülük çalışanımız Vaiz Mustafa Trampa’nın yaptığı etkinlikte, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Faziletli Müftümüz sayın Ahmet Mete de selâmlama konuşması yaptı. Katılanlara teşekkür edip, bu geceye asılsız bomba ihbarını yapanları kınadı, emniyet güçlerine de arama çalışmasını geciktirmedikleri için teşekkür etti. Ayrıca bu salonu tahsis eden İskeçe Belediye Başkanı sayın Stilyanidis’e, bu gecemize katkıda bulananlara, otobüs koyanlara teşekkür etti.

Etkinlikte İskeçe Müftülüğü İlahi Grubu da birbirinden güzel ilahiler seslendirdi.