BALKANDA KADIN OLMAK PROJESİNİN İKİNCİ HAFTASI TAMAMLANDI

05-03-2022

BALKANDA KADIN OLMAK PROJESİNİN İKİNCİ HAFTASI TAMAMLANDI

İskeçe Müftülüğü ile BTAYTD’nin birlikte yürüttüğü ‘‘Balkan Kolunda Kadın Olmak” isimli proje çerçevesinde Batı Trakyalı kadınlarımız ile bir araya gelen İskeçe Müftü Yardımcımız sn. Fatma İmam, Şahin, Gökçepınar ve Ketenlik köylerindeki konuşmalarında “Hadis literatüründe kadın” konusunu ele aldı. Uzman Psikolog sn. Seval Osmanoğlu ise yaptığı konuşmalarında; Covid-19 pandemi döneminde aile içi iletişimde yaşanan gerçek örnekler, bu dönemde gelişen bağımlılıklar ve çözüm önerilerini, ailenin ve aile içi iletişimin ruh sağlığında ne kadar önemli olduğunu ve ergen-ebeveyn iletişiminin önemini ile Azınlık psikolojisini ve doğru iletişim kurabilmenin Azınlık fertleri için hayati bir önem arzettiğini vurguladı.

İskeçe Müftülüğü ve Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği organizasyonu ile gerçekleşen projenin ikinci hafta toplantısı 2 mart çarşamba günü Şahin Karaca Ayşe Kültür Merkezinde Şahin Eğitim ve Kültür Derneği’nin çatısı altında, Gökçepınar ve Ketenlikte ise 5 mart cumartesi günü gerçekleşti.

Toplantıların sonunda, proje kapsamında okunacak olan kitaplardan ‘‘EŞİNİ HOR GÖREN HAYATI ZOR GÖRÜR” adlı Dr. Yaşar Kuru’nun kitabı dağıtıldı.