BALKANDA KADIN OLMAK PROJESİNİN BEŞİNCİ HAFTASI TAMAMLANDI

27-03-2022

BALKANDA KADIN OLMAK PROJESİNİN BEŞİNCİ HAFTASI TAMAMLANDI

İskeçe Müftülüğü ve Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği organizasyonu ile gerçekleşen projenin beşinci hafta toplantısı 23 Mart Çarşamba günü saat 19:30’da Şahin Karaca Ayşe Kültür Merkezinde Şahin Eğitim ve Kültür Derneği’nin çatısı altında yapıldı. Projenin beşinci hafta sunumları 27 Mart Pazar günü saat 15:00’da Gökçepınar köyünde, saat 17:30’da ise Ketenlik Halk Kütüphanesi’nde gerçekleşti.

İskeçe Müftülüğü ile BTAYTD’nin birlikte yürüttüğü ‘‘Balkan Kolunda Kadın Olmak” isimli proje çerçevesinde BTAYTD Başkanı  ve Dahiliye Uzmanı Dr. Hüseyin BALTACI; Şahin, Gökçepınar ve Ketenlik köylerindeki konuşmalarında “İç Hastalıkları Tıbbi Birimi Hangi Hastalıklara Bakar? ile Sağlıklı Yaşam’’ konusunu ele aldı. İskeçe Müftülüğü Eğitim Şube Müdürü sn. Mustafa TRAMPA ise yaptığı konuşmalarında; ‘‘İslâm’ın Sağlığı Koruma Konusunda Öngördüğü Tedbirlerin Başında Gelen Koruyucu Hekimlik’’ konusunu işledi.

Ramazan ayı dolayısıyla ara verilen Balkan Kolunda Kadın Olmak projesinin konuşmacıları, Batı Trakyalı kadınlarımızla 11 Mayıs 2022 tarihinde tekrar bir araya geleceklerdir.

9 Nisan Cumartesi günü projeye dahil olan Şahin, Gökçepınar ve Ketenlik bayanlarına iftar programı düzenlenecektir.