İSKEÇE MÜFTÜSÜ AHMET METE EDİRNE’DE

05-05-2010

İSKEÇE MÜFTÜSÜ AHMET METE EDİRNE’DE

Batı Trakya Türk Azınlığı Dayanışma Kurulu Başkanı ve İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, Edirne Batı Trakyalı Öğrenciler’in davetlisi olarak bir dizi temaslarda bulunmak üzere 30 Nisan Cuma günü Edirne’de bulundu.

İskeçe Müftüsü Ahmet Mete ilk olarak Edirne Valisi Mustafa Büyük’ü makamında ziyaret etti. Nezaket ziyareti kapsamında, karşılıklı fikir alışverişi yapıldı.

Müftü Mete, akabinde Edirne Müftüsü Ömer Taşçıoğlunu da ziyaret etti. Makamında gerçekleşen ziyaret sonrası her iki müftü Selimiye Camiine geçtiler. Müftü Mete Cuma öncesi Selimiye Camii’nde vaaz etti. Vaazı Edirne ilindeki 125 camiye canlı olarak yayınlandı.

Son olarak İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, Edirne Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi son sınıf öğrencilerinin Üç Şerefeli camiinde tertip ettikleri mezuniyet mevlid’ine katıldı. Mete merasinde yaptığı konuşmada, mezun olacak öğrencilerin bu tür anlamlı çalışmaları yaptıklarından dolayı kutladı. Ve yoğun işlerine rağmen aldıkları bu davet karşısında Edirne’ye geldiklerini dile getirdi.

Batı Trakya Türk Azınlığı Dayanışma Kurulu Başkanı ve İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, Edirne ziyaretleri kapsamında, Edirne İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Çetin, Edirne Çevre ve Orman Bölge Müdürü Muhammed Bülbül ve Edirne Ak Parti İl Başkanı Müjdat Kahve ile de görüşme fırsatı buldu.