İskeçe’de Hatim Merasimleri Devam Ediyor

12-05-2010

İskeçe’de Hatim Merasimleri Devam Ediyor

Geleneksel bir hale gelen, her yıl sistemli bir şekilde düzenlenen ve İskeçe Müftülüğü’ne bağlı faaliyet gösteren Kur’an Kursları’nın hatim merasimleri bu hafta da devam etti.

Haftasonu üç ayrı yerde hatim merasimi gerçekleştirildi. Aynı günde yapılan bütün hatim merasimi törenlerine katılan İskeçe Müftüsü Ahmet Mete yaptığı anlamlı konuşmalarında şunları söyledi:

Bu tür merasimlerin tertip edilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etmek vazifamizdirr. Her yıl bu mevsimlerde yapılan hatim merasimlerin çok önemli yönleri vardır. Bunların en önemli hususu milletimiz arasında birlik ve beraberliğimizi pekiştiriyor olmasıdır. Farklı köylerden bu kadar insanlarımızın bir araya gelmesi ve birlikte zaman geçirmeleri mana itibariyle önemli bir icraattır.

Önemli bir tespitimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Bir yerde eğitim söz konusu olunca ya okuyan, ya okutan yada okutanlara destek çıkan olunuz. Hiç bir surette dördüncüsü olmayacağız. Olursak helak olur, birlik ve beraberliğin temeline barut koymuş oluruz.

Şu noktayı da hatırlatmakta fayda vardır. Azınlık olarak seçtiğimiz insanlara sahip çıkmamız gerekiyor. Zira toplumamuza ve milletimize hizmet eden insanların sayısı bellidir. Birbirimizi saygı çeçevesinde desteklememiz gerekmektedir." dedi.

Pazar günü yapılan hatim merasimlerinde Ketenlik köyü Kur’an Kursu Öğreticileri Müftü Yardımcısı Fatma İmam, Hasan Peçenek, Hüseyin Karahus, Fehmi Palazlı, Hasan Kalfa, İdris Dangala ve Sami İsmailko’nun yetiştirdiği 52 öğrenci, Balabanlı köyü Kur’an Kursu Öğreticisi Hafız Fikret Kavas’nın yetiştirdiği 4 öğrenci, Dolaphan Köyü Kur’an Kursu Öğreticisi Nurettin Kıyıcı’nın yetiştirdiği 27 öğrenci için hatim merasimleri tertip edildi.