FAZİLETLİ İSKEÇE MÜFTÜSÜ AHMET METE’DEN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

29-04-2022

FAZİLETLİ İSKEÇE MÜFTÜSÜ AHMET METE’DEN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

Muhterem Kardeşlerim,

Allaha hamd-ü senalar olsun ki mübarek bir Ramazan Bayramına daha erişmiş olmanın mutluluğu içindeyiz.

Gelişiyle bizlere rahmet, bereket ve huzuru yaşatan, gönül dünyamızı, bağışlanma, arınma ve takva ile süsleyen Ramazan ayının ardından, barış, kardeşlik ve muhabbet iklimi Ramazan Bayramı’na önümüzdeki Pazartesi günü girmiş bulunuyoruz. Bizleri, Ramazan ayının rahmet ve bereket ikliminin ardından Bayram sevincine ulaştıran Yüce Rabbimize sonsuz hamd-ü senalar olsun. Sevgili Peygamberimize salât ve selam olsun.

Bayramlar; aynı dinin, aynı inancın ikliminde bizleri birleştiren, yürekleri bütünleştiren, kardeşliği pekiştiren, kırgınlıkları onaran ilâhi armağanlardır. Bayramlar, iman kardeşliğinin gerçek tezahür sahneleridir.

Sevgili Kardeşlerim!

Bir ay boyunca kendimizi manevi eğitim kampına aldık. Kirlenen yanlarımızı temizledik. Kaybolan kimliğimizi bulduk. Kırılan, örselenen kalplerimizi onardık. Unuttuklarımızı hatırladık. Kur’an’la yıkılan köprülerimizi yeniden kurduk. Birbirimizle kopan bağlarımızı yeniden birleştirdik. Maddi yönümüzü aç bırakarak manevi yönümüzü doyurduk ve nefsimizi terbiye ettik. İrademize Allah’ın emir ve yasaklarına boyun eğdirmeyi öğrendik. Müslümanca yaşamayı, kardeşliği, paylaşmayı, kulluğu öğrendik. İftar sofralarında buluştuk. Aynı ezan sesiyle iftarımızı açtık ve aynı kıbleye yöneldik. Aynı hizada saf olduk. Hep birlikte secdeye vardık.

Aziz Kardeşlerim,

İdrak ettiğimiz bu bayram, aslında manevi kuraklık çeken tüm insanlığın kurtuluşu için akan bir rahmet pınarıdır.

Bu bayram, başkalarını aç bırakarak doyanlara, diğerlerini ezerek muktedir olanlara, ötekilerini yok sayarak var olanlara karşı Hakk’ın yanında yer alanların bayramıdır.

Bu bayram, hakka, hakikate, adalete, ahlak ve fazilete çağıranların bayramıdır. Bu bayram, hakikati duyuranların, adaleti yüceltenlerin, iyiliği ve sevgiyi yayanların bayramıdır.

Bu bayram, bir Ramazan gecesi olan Kadir gecesinde inmeye başlayan o Kutlu Söz’ün hakkını verenlerin, Kitabın tarafını tutanların, Kur’an’ın yanında yer alanların bayramıdır.

Bu bayram, yeryüzünde zalimlerin yanında olmayanların; Rahmet Peygamberi (s.a.s)’in tarafında duranların bayramıdır.

Bu bayram, yeryüzünü yangınlarla kasıp kavuranların, zayıfların üzerine basarak yükselenlerin, güç ve kuvvetiyle, silah ve teknolojisiyle kan ve gözyaşı akıtanların tarafını tutmayanların bayramıdır.

Bu bayram, insanlığın barış ve huzuru için hayrın anahtarı şerrin kilidi olanların bayramıdır.

Kıymetli Kardeşlerim,

Bu bayramda yapacaklarımızı unutmayalım! Bizden bayram neşesi bekleyenlere beklediklerini ikram edelim! Bayramın sevincini ve coşkusunu içimizde hissedelim! Varlık sebebimiz olan anne-babalarımızı; hayatın çilesini birlikte omuzladığımız eşlerimizi sevindirelim. Evlerin canlı bayramları olan çocuklarımızı bayramın coşkusuyla mutlaka tanıştıralım! Aile büyüklerimize, akrabalarımıza, komşularımıza, arkadaş ve dostlarımıza hürmet ve muhabbetlerimizi gösterelim. Hastane köşelerinde şifa bekleyenlerin gönüllerini alalım. İhtiyaç sahibi kardeşlerimizi gözetelim, onlara da bayram sevincini yaşatalım! Bayram yapamayanlara bayram yaptıralım! Yüreklerin en ağır yükü olan dargınlıklara son verelim!

Bizi neşe, sevinç ve huzur içinde toplayıp bir Ramazan Bayramına daha kavuşturan rabbimize hamd ve şükür edelim.

Muhterem Kardeşlerim,

Bayramlar, başkalarını sevindirdiğimiz kadar bize mutluluk ve sevinç kaynağı olur ancak. Bu bayramda dargınlıkları bitirelim, sevdiklerimizle ve hatta bugüne kadar dargın durduklarımızla barışalım, ziyaretleşelim ve bayramlaşalım. Böylece anne – baba, evlâtlar, akrabalarla iyi geçim, hoşgörü ve sevgiye dayalı bir hayatımız olsun.

Bu duygu ve düşüncelerle Cenâb-ı Hak’tan sıhhat, afiyet, bol bereket dilerken Ramazan Bayramınızı tebrik ederim. Rabbim bu Bayramı dünyanın birçok yerinde akan kanın durmasını, barış ve huzur ortamının sağlanmasını vesile kılsın.

Ahmet METE

İskeçe Müftüsü