FAZİLETLİ İSKEÇE MÜFTÜSÜ AHMET METE VE ERKAN AZİZOĞLU’NUN AÇTIKLARI DAVA BUGÜN GÖRÜŞÜLDÜ

24-05-2022

Faziletli İskeçe Müftüsü Ahmet Mete ve Gökçepınar imamı Erkan Azizoğlu, kendilerine yönelik yalan tanıklık ve asılsız haberler yapanlara açtıkları dava, 24 Mayıs Salı günü İskeçe adliyesinde görüşüldü. Dava yaklaşık yedi saat sürdü. Karar ise yarın, 25 Mayıs Çarşamba günü saat 11:00’da açıklanacak.

Faziletli İskeçe Müftüsü Ahmet Mete ve Gökçepınar imamı Erkan Azizoğlu, Mahitis gazetesi sahibi Panos Papadopulos, eski ANEL partisi üyesi Hrisa Utsi (Chrisa Outsi), Nuri Farzlı ve eski tayinli İskeçe Müftüsü Mehmet Emin Şinikoğlu’na karşı açtığı davada şahitler dinlendi. Taraflar savunmalarını yaptı. Faziletli İskeçe Müftüsü Ahmet Mete’nin avukatlığını Yannis Barkas yaptı.

Askerliğini yaparken hayatını kaybeden Ahmet Katunlu’nun babası mahkemede şahit olarak dinlendi. Baba Katunlu’nun söyledikleri, yapılan haberlerin asılsız olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

Sonuç olarak, faziletli İskeçe Müftüsü Ahmet Mete ve Gökçepınar imamı Erkan Azizoğlu, 2016 yılında Gökçepınarlı talihsiz asker Ahmet Katunlu’nun cenazesinde kendilerine yönelik yalan tanıklık, iftira ve yalan haber yapanlara karşı dava açmışlardı. Sözkonusu duruşma bugün İskeçe’de görüşüldü, kararın ise yarın açıklanması bekleniyor.